Home STIRI ACTUALITATE Tariful la RCA nu va mai creşte. Declaraţiile preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu

Tariful la RCA nu va mai creşte. Declaraţiile preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu a anunţat în cadrul Forumului de Asigurări-Reasigurări că tarifele pentru poliţele auto obligatorii (RCA) nu se vor majora în viitor, în condiţiile în care nu mai există argumente fundamentale pentru creşterea acestora din partea asiguratorilor.

„A crescut predictibilitatea în piaţă, avem predictibilitate şi noi ca instituţie. Suntem în stare acum să spunem că rata combinată a daunei va ajunge la nivelul de circa 100% până la finalul acestui an, adică la un nivel la care costurile sunt egale cu cheltuielile”, a declarat Mişu Negruţoiu.

Tariful mediu pe care l-au plătit românii anul trecut pentru asigurarea auto obligatorie a ajuns la 656,7 de lei, fiind cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, conform anunţurilor gandul.info.

''Am văzut reclame la RCA de tipul „RCA ieftin”. Nu se poate să faci o astfel de reclamă, probabil ar trebui interzisă. RCA ieftin înseamnă generare de cash, nu administrarea riscului'', a mai adăugat preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu.

 Despăgubrile totale plătite de asigurători anul trecut au atins aproape 2 miliarde de lei.

La finalul anului trecut au fost înregistrate peste cinci milioane de poliţe RCA.

Negriţoiu a concluzionat prin declaraţia că se va marca inversarea trendului în dezvoltarea asigurărilor, absolut pe baze sănătoase şi că trebuie să fie evitate creşterile artificiale sau manipulate şi promovate în schimb stabilitatea, competitivitatea şi  consolidarea cadrului de funcţionare a pieţei de asigurări.

 

Surse: zf.ro, gândul.info.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More