Home Externe SUA înregistrează pierderi în ce priveşte vânzările de maşini diesel

SUA înregistrează pierderi în ce priveşte vânzările de maşini diesel

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O companie care se ocupă cu cercetarea pieţei auto a făcut publice datelor conform cărora au scăzut vânzările de autoturisme noi diesel în America. 

Potrivit WardsAuto.com, autoturismele diesel deşi au fost intens promovate in SUA pentru consumul mic de combustibil, datorită scandalului în care este implicat grupul Volkswagen, vânzările au scăzut drastic în luna ianuarie 2016. Declinul se cunoaşte prin faptul că în ianuarie, compania Volkswagen a vândut doar 222 de autoturisme diesel noi. The Wall Street Journal relatează că în fiecare din ultimele trei luni ale anului trecut s-au vândut numai 800 de autovehicule diesel.

Scandalul în care grupul Volkswagen este implicat a izbucnit în 2015 când compania a admis că că aproape 11 milioane de automobile diesel, la nivel mondial, conţin dispozitive de trucare a emisiilor poluante; conform ziarului Adevărul. La sfârşitul lunii septembrie, anul trecut Volkswagen a recunoscut public că au manipulat emisiile poluante.

În SUA cele mai vândute modele de maşini cu motoare diesel sunt vanurile şi camionetele, însă vânzările au scăzut în fiecare lună de când, potrivit aceleaşi surse, "Agenţia Americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat Volkswagen că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante". Grupul Volkswagen, deşi este cel mai mare producător european de automobile, a vândut în ianuarie 2016 în SUA doar 222 de autoturisme diesel noi, iar raportul faţă de luna ianuarie 2015, în care au vândut 4.448 de maşini, este dramatic. Credibilitatea producătorului german şi a industriei germane este afectată de acest scandal, mai ales pentru că falsificarea rezultatelor unor teste la maşinile diesel, ar fi fost aprobate la cel mai înalt nivel.

 

Sursa: adevărul.ro, wsj.com

 

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More