Home STIRI ACTUALITATE Studiu despre sexualitatea femeilor – motivul pentru care majoritatea femeilor și-ar părăsi partenerul

Studiu despre sexualitatea femeilor – motivul pentru care majoritatea femeilor și-ar părăsi partenerul

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Revista Glamour a realizat un studiu în cadrul căruia a întrebat peste 1,000 de femei, cu vârstele între 18 și 44 de ani, cu privire experiențele și identitatea lor sexuală, iar ce au aflat este cel puțin interesant.

Se pare că femeile consideră că ele ocupă un spectru larg, atunci când vine vorba despre sexualitatea lor, ce se extinde dincolo de etichetele stricte precum „homosexual” sau „heterosexual”, însă se pare că ele nu au aceeași părere atunci când vine vorba despre sexualitatea bărbaților.

Cei de la revista Glamour au chestionat peste 1,000 de femei, cu vârstele între 18 și 44 de ani, cu privire experiențele și identitatea lor sexuală, pentru un sondaj ce a fost publicat în urmă cu câteva zile. Deși 63% dintre cei chestionați au declarat că nu consideră reprezentative etichetele tradiționale, precum cea de „homosexual”, „bisexual” sau „heterosexual”, același procent a declarat că nu ar avea o relație cu un bărbat ce a avut relații sexuale cu un alt bărbat.

Conform acestui sondaj, 47% dintre femeile chestionate au declarat că s-au simțit atrase de o altă femeie, iar din acest grup, 31% au afirmat că au avut o experiență sexuală cu o altă femeie. În plus, doar 3% dintre ele au declarat că sexul este cel mai important aspect al unei relații.

Aducând în discuție celebrități precum Miley Cyrus, ce și-au definit orientarea sexuală ca fiind pansexuală – anume că este deschisă către membrii tuturor orientărilor sexuale sau identităților de gen precum heterosexual, homosexual, bisexual, transexual sau travestit, concluziile chestionarului au arătat că „majoritatea femeilor tinere nu mai simt nevoia sau presiunea de a alege o anume sexualitate sau identitate”, a declarat Ritch C. Savin-Williams, director al centrului de studii cu privire la sexualitate și gen de la Universitatea Cornell.

„Astăzi, multe femei își inventează proprii termeni”, a continuat acesta. Această diviziune ar putea fi una generațională, după cum afirmă doctorul Savin-Williams, „există o tendință în creștere de a nu mai accepta aceste cadre fixe, în special pentru femeile din generația milenară”.

Interviurile ce au acompaniat sondajul sunt relevante și pentru faptul că luminează complexitatea cu care femeile văd acest aspect. Una dintre aceste femei a declarat cu privire la prima experiență sexuală pe care a avut-o cu o altă femeie: „a fost distractiv, dar nu a schimbat modul în care îmi definesc sexualitatea; pur și simplu mi-am zis `oh, acesta este un mod nou de a face sex`”. O altă respondentă a acestui chestionar a spus că „nu cred că sunt diferită față de persoanele heterosexuale; pur și simplu am considerat sexul până atunci ca fiind nesatisfăcător; nu am știut cum poate fi sexul până când nu m-am culcat cu o altă femeie, și atunci am realizat `acesta este motivul pentru care oamenii fac sex!`”.

Întregul articol poate fi citit aici.

Sursa: Huffington Post

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More