Home Cultură Stela Popescu a fost decorată cu ocazia zilei sale de naștere

Stela Popescu a fost decorată cu ocazia zilei sale de naștere

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Îndrăgita actriță de teatru, film și televiziune, doamna Stela Popescu, a împlinit pe 21 decembrie venerabila vârstă de 80 de ani. Cu ocazia acestei zile speciale, Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a decorat-o cu Ordinul Național „Steaua României" în grad de Cavaler.

"În semn de înaltă apreciere pentru remarcabilele interpretări artistice susținute pe cele mai importante scene din țară, pentru dragostea și talentul de care a dat dovadă în promovarea artei teatrale, prin care a încântat numeroase generații de spectatori, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler doamnei Stela Popescu", se arată în comunicatul făcut de Administrația Prezidențială.

În cinstea dânsei a avut loc și o expoziție pe 19 decembrie, care s-a numit "Stela Teatrului de Comedie – Stela". Acolo au fost prezentate 21 de fotografii surprinse pe când interpreta magistral cele mai importante roluri din cariera sa, pe scena Teatrului de Comedie.

Stela Popescu a fost sărbătorită de colegii de teatru și printr-un spectacol aniversar care a avut loc la Teatrul de Revistă Constantin Tănase. Acesta s-a numit "Aplauze, Stela".

Actrița și-a exprimat dorința pentru Sărbători și Anul Nou, care se apropie cu pași repezi:

"Eu aș vrea ca toți românii să fie fericiți. Asta e dorința mea cea mai fierbinte. Când întorc capul în dreapta sau în stânga, oamenii să fie zâmbitori. În rest, nu mai am nevoie de nimic. Vă doresc un an extraordinar!"

Stela Popescu nu își arată vârsta din buletin, iar pe scenă este la fel de radiantă, glumeață și plină de viață, așa cum ne-a obișnuit cu fiecare apariție. În încheierea spectacolului aniversar, aceasta a mai transmis publicului, în același spirit jovial, următorul gând:

„Vă aștept pe 21 decembrie… 2020… vedeți că sunt modestă… Nu e nicio problemă… Un an minunat…”

Marea actriță a primit mai multe distincții de-a lungul timpului, în cei 55 de ani de carieră. Aceasta și partenerul său de scenă, Alexandru Arșinel, se numără printre cei mai iubiți și apreciați actori din România, mai ales pentru momentele umoristice memorabile, de calitate, pe care le realizează împreună.

 

Surse: dcnews.ro; hotnews.ro; stirileprotv.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More