Home STIRI ACTUALITATE Statul oferă peste jumătate de milion de euro pentru 42 de hectare cultivate

Statul oferă peste jumătate de milion de euro pentru 42 de hectare cultivate

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Povestea fermierului care face agricultură de 14 ani și nu a renunțat niciodată la cultura de tomate.

Un fermier din localitatea Scânteia a decis să planteze ceva ce aduce cu adevărat beneficii mari și face acest lucru pe o suprafață de 42 de hectare. Inginerul Ion Loagăr spune că plantează roșii de câmp și că a avut norocul de partea lui. Din subvențiile încasate de la APIA, doar sprijinul cuplat 13.669.8726 euro/ha, acesta va cumpăra utilaje și echipamentele pe care le dorea.

Inginerul Ion Loagăr împreună cu Daniel, fiul său, lucrează 600 de hectare în cadrul fermei situată la circa 15 km de municipiul Slobozia, Tehnoplant.

Familia Loagăr alocă anual în cadrul fermei de la Scânteia o suprafață însemnată culturii de legume precum cultura de tomate, castraveți sau ardei.

Anul trecut, fermierul Ion Loagăr a cultivat 42 de hectare de tomate în câmp, pentru industrializare, cultură ce îi aduce în acest an o subvenție mai mare de jumătate de euro.

”Avem 600 de hectare pe care le cultivăm în ferma noastră, în special cu rapiță, grâu, porumb și floarea soarelui. Aproximativ 30% din suprafața fermei se cultivă anual cu legume. Nu am renunțat la cultura de legume în primul rând că aceasta este cultura cu care am început agricultură acum 14 ani.

Am pornit la drum cu câteva hectare de legume și am mărit suprafața pe măsură ce ferma s-a dezvoltat. Întreaga suprafață pe care o lucrăm este irigată. Avem sistem de irigare prin aspersie pentru cultura mare și irigare prin picurare pentru legumicultură.

Pentru anul acesta am cultivat 100 de hectare de grâu, floarea-soarelui 100 de hectare, rapiță 150 de hectare și 120 de hectare cu porumb. Pentru legume ne-a rămas o suprafață de 130 de hectare cultivate cu ardei, castraveți și tomate”, a menționat pentru Agrointeligența, inginerul Ion Loagăr.

În acești 14 ani în care a făcut agricultură, inginerul Ion Loagăr nu a renunțat niciodată la cultura de tomate.

 

Sursa: infoalert.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More