Home STIRI ACTUALITATE SRI se pronunță în legătură cu Hexi Pharma și Condrea

SRI se pronunță în legătură cu Hexi Pharma și Condrea

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

În urma faptului că deputatul Sebastian Ghiță a vehiculat în spațiul public informația că, în momentul când Dan Condrea s-a izbit cu mașina de un copac era filat de SRI, Comisia de Control al SRI din Parlamentul României a solicitat Serviciului Român de Informații să arate dacă speța Hexi Pharma se încadrează la ”caz de securitate națională”.

SRI a răspuns Comisiei în scris, susținând că Hexi Pharma nu este caz de securitate națională și este exclus, prin prisma condiţionărilor deciziei CCR, să mai implementeze supravegherea tehnică în dosarele penale ce nu ţin de securitate naţională sau terorism. 

Potrivit unui comunicat al Comisiei de Control, SRI a dat următoarele explicații: ”În speţa Hexi Pharma şi în cazul particular al domnului Condrea nu au fost întrunite condiţiile care să fundamenteze juridic o astfel de solicitare, in conditiile în care o astfel de solicitare implică restrangerea temporară a unor drepturi si libertăţi fundamentale. În concluzie, în urma Controlului realizat de Comisie, a rezultat că, în cazul Hexi Pharma, nici compania şi nici persoanele menţionate în solicitarea Comisiei nu au făcut obiectul unor mandate de securitate naţională sau măsuri de supraveghere operativă.”

”Pe de altă parte, ulterior informărilor transmise către organele de aplicare a legii, nu au rezultat temeiuri operative suplimentare care să fundamenteze oportunitatea şi legalitatea deschiderii unei noi operaţiuni informative la nivelul Serviciului. În concluzie, la nivelul SRI au fost şi sunt în derulare mai multe cazuri de securitate naţională (operaţiuni informative) în problematica infecţiilor nosocomiale şi intraspitaliceşti, din care au rezultat date şi informaţii relevante, inclusiv cu privire la Hexi Pharma, dar compania Hexi Pharma sau reprezentanţi ai acesteia nu au constituit, în sine, “un caz de securitate naţională”, relatează comunicatul de presă al Comisiei.

SRI a informat în scris Comisia de Control că Dan Condrea nu a fost subiectul unor măsuri de supraveghere operativă sau tehnică ale Serviciului de Informații. 

 

Sursa: gandul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More