Home Politică Sorin Grindeanu a spus că îi dă mână liberă noului ministru al Justiției

Sorin Grindeanu a spus că îi dă mână liberă noului ministru al Justiției

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Premierul României a declarat luni că Tudorel Toader are mână liberă în domeniul pe care îl conduce ca să facă lucrurile să funcționeze. Grindeanu e convins că noul ministru al Justiției va aplica legea.

Sorin Grindeanu a declarat luni la Palatul Parlamentului că i-a dat mână liberă ministrului Justiției și că are încredere foarte mare în acesta. ”Eu am dat mână liberă în a aplica legea și nu cred că face altceva și sunt convins că lucrul acesta îl va face. Am înțeles că vrea să aibă discuții în perioada următoare. Este treaba dânsului și dacă are discuții și dacă nu are, nu este treaba prim-ministrului…Eu am încredere foarte mare în domnul ministru. Este cel care are o experiență foarte mare în domeniul acesta, a fost membru zece ani la Curtea Constituțională. Este un om extrem de echilibrat, care, în mod sigur, va lua decizia corectă și are din partea mea mână liberă în a face lucrurile să fie funcționeze așa cum trebuie în acest domeniu sau să îndrepte ceea ce i se pare că nu funcționează cum trebuie. Nu sunt specialist, nu este treaba mea să intru în acest sector și, cum vă spuneam, am încredere mare în domnul ministru" a declarat premierul în conferința de presă. 

El a fost întrebat de jurnaliști dacă în deciziile privind Justiția va ține cont și de opinia străzii. Răspunsul premierului a fost: "Tot ceea ce va susține Guvernul și implicit Ministerul Justiției, fie că este vorba de proiecte de legi, fie alte lucruri, trebuie să se întâmple într-o dezbatere cât se poate de largă, care să aibă ca și actori, dincolo de instituțiile guvernamentale sau de partidele politice, ONG-urile și toți cei care sunt interesați".

 

 

 

Sursa: agerpres.ro, evz.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More