Home Sport Simona Halep despre Grand Slam 2016: ”Mă simt mai bine acum, nu îmi fac aşteptări, dar voi juca cu încredere”

Simona Halep despre Grand Slam 2016: ”Mă simt mai bine acum, nu îmi fac aşteptări, dar voi juca cu încredere”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Simona Halep a declarat în timpul unei conferinţe de presă de la Melbourne că este încrezătoare în privinţa unei noi partide de succes la Australian Open 2016. Îşi doreşte să profite de şansa unui Grand Slam, dar precizează că nu a venit cu aşteptări. Deşi obstacolele medicale nu au ocolit-o,  tenismena română este pregătită să joace alături de adversara sa, jucătoarea de origine chineză, Shuai Zhang.

Simona s-a antrenat deja pe arena principală de la Melbourne, iar marţi, 19 ianuarie va juca în primul tur alături de sportiva Shuai Zhang, locul 132 mondial calificată pe tabloul principal la Australian Open 2016. Jucătoarele au mai avut o confruntare în anul 2012, la Indian Wells, tot în primul tur, atunci când Halep a câştigat cu scorul de 6-1,6-1.

Jucătoarea română, locul 2 WTA şi  cap de serie numărul doi a declarat jurnaliştilor că starea de sănătate nu-i creează probleme şi că are încredere că o să aibă meciuri şi turnee bune.

"Am venit aici fără aşteptări, am avut un singur turneu înaintea acestui Grand Slam. Dar ma simt bine, sunt încrezatoare, nu se ştie niciodată. Trebuie doar să merg pe teren şi să profit de şansa mea.Obiectivul meu în acest an este doar să fiu sănatoasă, pentru ca nu am început anul foarte bine. În tenis vreau să caştig un Grand Slam, dar nu ştiu dacă se va întampla în acest an. Să am meciuri şi turnee bune şi să joc aşa cum îmi doresc'',  a spus Simona Halep în cadrul conferinţei de la Melbourne.

Australian Open  va avea debutul luni, 18 ianuarie la Melbourne. Cinci românce  s-au calificat pe tabloul principal, iar prima care va intra în concurs va fi Monica Niculescu. Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru şi Andreea Mitu vor participa în cadrul competiţiei, marţi, în data de 19 ianuarie.  

De asemenea, tenismena română a avut parte în anul 2015 de cea mai bună performanţă a ei în Australia, în sferturile de finală. Dacă va fi câştigătoare în turul I,  Simona  o va întâlni ca adversară pe învingătoarea dintre  franţuzuoiaca Alize Cornet, locul 42 WTA şi Bojana Jovanovski din Serbia, locul 82 WTA.

 

Surse: sport.ro, gandul.info, nasul.tv

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More