Home Externe Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia este acuzat de sexualizarea minorilor

Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia este acuzat de sexualizarea minorilor

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

„The Sunday Telegraph” a dezvăluit că în Anglia peste 33.000 de fete minore au primit injecții contraceptive şi implanturi, în cele mai multe cazuri fără acordul sau informarea părinţilor.

Centrul de Informare al Guvernului pentru Asistența Socială și de Sănătate britanic (HSCIC) a adunat aceste cifre care arată că în ultimii patru ani  5.400 de fete sub 16 ani au primit implanturi contraceptive; s-a calculat până la data recoltării statistice care a fost anul 2014. Deasemenea în aceeași perioadă de timp , 3.000 de adolescente de 15 ani și fete sub această vârstă au primit o injecție hormonală pentru a preveni sarcinile. 

Conform cotidianului britanic, clinicile NHS sunt acuzate că au încurajat sexualizarea minorilor prin faptul că au administrat implanturi contraceptive şi injecţii contraceptive şi în multe cazuri în Marea Britanie acest lucru se poate întâmpla fără ştirea sau acordul părinţilor. „A furniza contraceptive reversibile cu acțiune de lungă durată fetelor sub vârsta de 16 ani este să le dau o autorizație că se pot angaja în activități sexuale ilegale și să le refuzi protecția pe care legea privind vârsta consimțământului trebuie să o ofere. Legea cu privire la vârsta consimțământului există dintr-un motiv bine întemeiat – să protejeze tinerii. Se ignoră faptul că, copiii sunt expuși riscului” a declarat Norman Wells, de la Family Education Trust (Trustul pentru educația de familie).

Comunitatea creştină medicală (Christian Medical Fellowship) şi-a exprimat opinia vizavi de această problematică prin Philippa Taylor: "O fată de 15 sau mai puțin este încă un copil. Ca profesioniștii din medicină să le faciliteze relațiile sexuale pentru aceste tinere, fără ca părinții să știe, este neprofesional, iresponsabil și greșit din punct de vedere moral. Acest lucru submineaza complet răspunderea părintească și posibilitatea de a-și proteja copiii și le expune pericolelor și riscurilor”.

Serviciul Naţional de Sănătate din Anglia este acuzat de sexualizarea minorilor

 

În anii 2013-2014, conform informaţiilor obţinute de "The Sunday Telegraph", un număr de  5.900 de fete în vârstă de 14 ani au primit de la clinicile de sănătate sexuală pilula contraceptivă prin prescriere medicală. S-a constatat că există şi un număr semnificativ de fete sub vârsta de 14 ani care au reuşit să obţină această pilulă.  Chiar dacă relațiile sexuale sub vârsta consimțământului sunt ilegale, în Marea Britanie clinicile NHS oferă fetelor minore contraceptive cu durată lungă de acţiune, şi s-a ajuns la situaţia în care NHS să fie puse sub acuzaţia de sexualizare a copiilor, de către diverse organizaţii.

 

Sursa: culturavieţii.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More