Home Externe Sepp Blatter: Când este nevoie de mine să apăr FIFA, eu sunt la dispoziție

Sepp Blatter: Când este nevoie de mine să apăr FIFA, eu sunt la dispoziție

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter a declarat vineri că este dispus să depună mărturie la tribunal la procesul unor foşti responsabili ai FIFA care sunt puşi sub acuzare. Foştii responsabili ai fotbalului latino-american, un număr de 30 de persoane, sunt implicaţi într-un scandal de corupţie care vizează FIFA. 

Data de începere a procesului nu a fost anunţată încă iar Blatter şi-a exprimat regretul că el nu a reuşit să reformeze FIFA, conform Reuters, şi deasemenea pregăteşte un apel pentru cazul lui la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS). Sepp Blatter este suspendat de la sfârşitul lunii februarie, pentru o plată controversată de 1,8 milioane de euro către Michel Platini, de către justiția internă a FIFA, relatează Agerpres. Ulterior, suspendarea a fost redusă la şase ani. 

"Sunt invitat în Rusia, voi merge în Rusia. Să merg în Rusia nu înseamnă că mă voi duce să văd meciurile de fotbal. Nu pot fi împiedicat să călătoresc. Merg unde vreau", a declarat Blatter, făcând referire la invitaţia pe care i-a făcut-o Vladimir Putin de a merge la Cupa Mondială 2018 în Rusia. În cazul în care suspendarea nu îi va fi ridicată până atunci, fostul preşedinte FIFA a confirmat că va răspunde pozitiv invitaţiei.

La întrebarea jurnaliştilor de la AFP, dacă este gata să depună mărturie la procesul unor foşti responsabili FIFA, Blatter a răspuns: "Da. Când este nevoie de mine să apăr FIFA, eu sunt la dispoziție".

"Există alte modalități de a fi ridicată" a declarat Blatter vizavi de suspendarea sa şi a adăugat "Există mai întâi tribunalul federal elvețian care se va putea apleca asupra procedurii (…) În procedura comisiei de etică a FIFA vor fi găsite cu siguranță lucruri care nu sunt neapărat conforme principiilor drepturilor omului. Există și dreptul de a te adresa unui tribunal civil. Sunt însă încrezător că TAS va schimba această decizie."

 

Sursa: agerpres.ro, abc.net.au

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More