Home STIRI ACTUALITATE Senatul a aprobat un proiect de lege prin care este interzisă educația sexuală în școli fără acord parental

Senatul a aprobat un proiect de lege prin care este interzisă educația sexuală în școli fără acord parental

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Deputatul independent Peia Ninel a inițiat un proiect care prevede obligativitatea acordului în scris a părintelui în școlile unde se predă educație sexuală. Senatul a adoptat acest proiect de lege și urmează să se pronunțe Camera Deputaților.

”Se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații și cursuri cu privire la educația sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui,” potrivit articolului 1 din proiectul menționat. În expunerea de motive, deputatul Ninel Peia susține că ”educația sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii.”

Ninel Peia afirmă că: ”Există deja școli unde copile de 10 ani pleacă rușinate de la aceste ”cursuri”, sunt băieți care nu mai înțeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel și nu pentru Diana. Aceste vlăstare (…) sunt traumatizați de informații care nu sunt, nu au fost și nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viața fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenței.”

Dacă proiectul de lege, care a trecut de termenul de adoptare al Senatului, va fi votat de Camera Deputaților, educația sexuală în școli va putea ajunge în stadiul în care să fie interzisă dacă părinții nu își dau acordul în scris. Cei care ar încălca prevederea, sunt pasibili de amendă sau închisoare, de la 3 luni la 2 ani.

 

 

Sursa: activenews.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More