Home STIRI ACTUALITATE Secretul fumătorilor care s-au menținut sănătoși chiar dacă au fumat toată viața

Secretul fumătorilor care s-au menținut sănătoși chiar dacă au fumat toată viața

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Cercetătorii din Maria Britanie au deslușit misterul din spatele faptului că anumite persoane par să aibă plămânii sănătoși la vârsta a treia, în ciuda faptului că au fumat aproape toata viața de adult.

Un studiu realizat pe un eșantion de peste 500.000 de persoane a demonstrat faptul că la nivelul ADN-ului unor fumători, se produc anumite mutații pentru a stimula funcționarea plămânilor, astfel, mascând impactul negativ pe care îl are fumatul asupra lor.

Cercetătorii de la Medical Research Council afirmă că această descoperire ar putea duce la dezvoltarea unor medicamente capabile să amelioreze funcționarea plămânilor. Cercetătorii britanici au analizat o cantitate extrem de mare de date genetice de la voluntarii participanți la proiectul Biobank. Aceștia au comparat datele medicale ale nefumătorilor, ale fumătorilor, ale bolnavilor COPD și ale voluntarilor sănătoși, descoperind faptul că anumite fragmente din ADN-ul uman reduc riscul de COPD.

Fumătorii cu gene mai bune au un risc mai mic de a suferi de boli ale plămânilor decât cei mai puțin norocoși.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More