Home STIRI ACTUALITATE Second Skin, ,,pielea invizibilă” care reduce ridurile

Second Skin, ,,pielea invizibilă” care reduce ridurile

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Cercetătorii din cadrul Institutului Tehnologic din Massachusetts, SUA au dezvoltat o substanţă- minune pentru menţinerea unui aspect tânăr al pielii, fără riduri şi cearcăne. Este vorba de crearea unui polimer numit Second Skin, care imită proprietăţile naturale ale pielii, chiar şi elasticitatea, grosimea şi luminozitatea.

Multe din persoane se plâng că după o anumită vârstă pielea lor îşi pierde din fermitate, tocmai pentru că nivelul de colagen al acesteia se pierde treptat cu o rată de 1,5% pe an după adolescenţă, potrivit romedic.ro.

Odată cu aplicarea acestui strat de polimer care poate fi menţinut mai mult timp, pielea de pe faţă de exemplu va părea mult mai tânără şi mai întinsă, având un efect de lifiting, aşa cum spun oamenii de ştiinţă.

Ce este de fapt Second Skin şi cum se aplică pe pielea naturală?

Second Skin este o cremă invizibilă pe bază de polimer siliconic (polixilosan) care deţine o capacitate mai mare de contractilitate, întinde pielea şi imită proprietăţile naturale ale pielii. Este întinsă pe faţă, iar apoi se aplică un gel catalizator de platină care activează polimerul prin interconctarea moleculelor. Se formează un strat subţire transparent la suprafaţa pielii care are un efect hidratant şi permite reflexia luminii. Cercetătorii au precizat că acest polimer ar putea fi benefic chiar şi pentru îndepărtarea acelor pliuri de piele inestetice din zona gâtului sau în cazul unor afecţiuni ale tenului.

Chiar şi un studiu efectuat pe un eşantion de 25 de oameni a demonstrat că această piele inteligentă poate să fie purtată mai mult de 24 de ore fără să provoace senzaţii neplăcute.

Utilizată pe termen lung, Second Skin acţionează prin hidratare la realinierea fibrelor de colagen şi îmbunătăţeşte considerabil elasticitatea pielii.

Deocamdată, se pun în aplicare mai multe analize şi studii clinice pentru testarea eficienţei înainte ca produsul să fie aprobat pe piaţă.

 

 

Surse: romedic.ro, New Scientist, www.newsscientist.com.

 

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More