Home STIRI ACTUALITATE Se schimbă sistemul de asistență socială!

Se schimbă sistemul de asistență socială!

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Guvernul României a redactat legea venitului minim de incluziune. Acesta va pune la un loc toate ajutoarele pe care le primesc acum persoanele și familiile sărace. Această nouă lege va fi aplicată de la jumătatea anului curent sau, cel târziu, la începutul anului 2018. Ca urmare a acesteia, va crește cuantumul ajutoarelor sociale  dar și numărul beneficiarilor.

Cele trei tipuri de programe de asistență socială care vor fi aplicate sunt: venitul minim garantat, alocațiile pentru susținerea familiilor sărace și ajutoarele pentru încălzire. Acestea vor fi unificate într-un singur act normativ, care se referă la venitul minim de incluziune, potrivit economica.net.

În urma calculelor făcute de Ministerul Muncii, pe componenta de ajutor de incluziune, numărul beneficiarilor va crește cu 34% față de numărul beneficiarilor actuali, acesta fiind de la 257.000 la 344.600 familii și persoane singure.

Acest ajutor minim acordat va crește cu 58% față de cel actual, de la suma de 221 lei la 349 lei. Mai mult decât atât, oficialii au menționat că, pentru două treimi din beneficiari (229.700 de familii și persoane singure), statul va plăti contribuția la stat.

Cu privire la ajutorul primit de familiile cu copii, numărul beneficiarilor rămâne același, și anume 281.000 iar alocația medie va crește cu 30%, de la 142 de lei la 185 de lei.

 

Sursa: romaniatv.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More