Home Politică Se fac angajări la MAI. 10.000 de posturi disponibile

Se fac angajări la MAI. 10.000 de posturi disponibile

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ministerul Afacerilor Interne dorește creșterea numărului de angajați prin ocuparea a 10.000 de posturi vacante. Decizia s-a produs ca urmare a deficitului de personal din sistem, așa cum a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Ordonața de urgență adoptată miercuri de către Guvern prevede angajarea pe ''baza unor mecanime bine conturate'', dar și reangajarea celor care au ieșit din sistem din cauza disponibilizărilor masive în perioada 2008-2013.

"Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară și pot fi reîncadrați. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenții pot deveni ofițeri, pe baza unui concurs, pentru că mulți dintre agenții de poliție sunt deja cu studii superioare", a declarat purtătorul de cuvânt Dan Suciu. Atunci când a vorbit despre cauzele deficitului de personal din Poliție, acesta a facut referire și la noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a determinat anumite pensionări anticipate.

Astfel, ministrul de Interne Petre Tobă a precizat la rândul său că printre măsurile de reducere a deficitului de personal se află și încadrarea din sursă externă a 2.500 de agenți de poliție și subofițeri pentru structurile operative MAI.   

”Candidații pentru posturile din sursă externă vor parcurge obligatoriu toate procedurile de selecție, pornind de la testele de sănătate, psihologice, sportive și de verificare a cunoștințelor, urmând ca cei admiși să parcurgă un proces riguros de pregătire și integrare, ce va cuprinde o perioadă de practică, una de inițiere în carieră și, ulterior, de perfecționare”, a spus ministrul Petre Tobă.

Conform informațiilor de pe site-ul gandul.info, au fost 15.000 de poliţişti care au părăsit sistemul din 2009, iar pentru a reduce acest deficit, numărul celor şcolarizaţi pentru o carieră în Poliție este prea mic. 

În prezent, a fost estimat un număr de 10.000 de posturi vacante în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Pentru a consulta anunțurile de angajare ale MAI, pentru încadrare atât din sursă internă cât și din sursă externă se poate accesa site-ul http://www.mai.gov.ro/, dar și http://posturi.gov.ro/.

 

Surse: realitatea.net, gandul.info, postruri.gov, antena3.ro,www.mai.gov.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More