Home Economic Scrisul de mână, o afacere de 35.000 de lei pentru două tinere din România

Scrisul de mână, o afacere de 35.000 de lei pentru două tinere din România

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

Cristina Dobrescu şi Loredana Munteanu sunt două tinere antreprenoare din România care au ,,trădat''  universul tehnologic actual pentru că livrează mesaje de dragoste scrise de mână, și nu în format electronic. Este vorba de o afacere care a ajuns la o valoare de 35.000 de lei anul trecut. Fetele transmit scrisori din partea unor oameni pentru persoanele dragi, le scriu caligrafic și le expediază către destinatari.

Loredana Munteanu a povestit cum a luat naștere proiectul care poartă semnătura ,,Livrez Dragoste'', un brand prin care este reînviată dorința de altădată a oamenilor de a-și revărsa emoțiile frumoase pe hârtie.

Ideea a apărut la finele lui 2013, de la o fotografie postată pe contul personal de Facebook, cu comentariul că mi-ar plăcea să livrez scrisori într-o zi. Eram lângă o bicicletă cu coş vintage. Ulterior, am discutat cu Cristina şi ne-am dat seama că ar fi o provocare, dar şi un potenţial în România să lansăm un concept axat pe caligrafie şi scrisori, mai ales în vremuri dominate de mesaje virtuale”, a spus Loredana Munteanu, după cum prezintă site-ul zf.ro.

Investiţia de la început a fost de 1.500 de euro, bani pe care i-au folosit la conceperea site-ului, la şedinţa foto pentru produse, la achiziţii şi promovare. După doi de ani de la inițierea afacerii, tinerele au avut un rezultat de peste 35.000 de lei, iar pentru 2016 estimează o creştere de 40% a cifrei de afaceri, potrovit zf.ro. Multe dintre epistolele semnate de echipa Livrez Dragoste au ajuns și pe meleaguri străine, în Spania, Marea Britanie, Franța, Canada.

Cum livrezdragoste.ro?

 ,,Tu cui ai trimite o scrisoare'' este întrebarea care își așteaptă răspunsul din partea tuturor celor care accesează site-ul livrezdragoste.ro. Expeditorii pot trimite textul virtual, sau dacă nu sunt atât de inspirați pe moment pot apela la ajutorul celor două fete care construiesc mesaje personalizate în scrisoare cu toate detaliile precizate de clienți. Se completează datele livrării și se poate selecta opțional un cadou: batistă, butoni, cravată, prăjituri sau flori. Mesajul se transcrie într-o formă artistică şi apoi urmează expedierea efectivă în offline a epistolelor. În cel mult trei zile, scrisoarea ajunge la destinatar, iar modalitatea de livrare este diferită în funcție de adresa destinatarului. Pentru cei care locuiesc în Bucureşti scrisoarea este primită de la un „curier“ pe bicicletă, în timp ce românilor din alte colţuri ale ţării li se trimite prin curier, au explicat coordonatoarele proiectului.

 

96f3ea35118a0c77c33aacb0b9837f52

Care este prețul unei scrisori ,,ca pe timpuri''?

Cei care își doresc să transmită mesaje emoționate scrise de mână cu ocazia unor momente speciale trebuie să plătească 39 de lei pentru o scrisoare în plic cu sigiliu, iar dacă aleg o scrisoare cu hârtie de calc în sticlă vintage costul este de 79 lei. Pentru creație de text complet personalizat, din partea echipei Livrez Dragoste se adaugă 40 lei. Livrarea pentru București este 10 lei, iar în afara capitalei 20 lei, se arată pe pagina www.livrezdragoste.ro

Cu o ” naivitate ” asumată, provocări și încredere, am recreat cea mai elegantă formă de comunicare. În vremuri dominate de mesaje virtuale, a trimite o scrisoare devine gestul care face diferența, deschide noi dialoguri și emoționează. Mai mult, creează amintiri, au mai transmis cele două tinere pe site-ul livrezdragoste.ro.

Un alt proiect pregătit de Loredana și Cristina pentru anul 2016 este ''Cutia poştală călătoare''', un concept-caravană prin care localnicii din mai multe orașe au posibilitatea de a trimite gratuit scrisori. Cele două fete intenționează să organizeze şi un curs de caligrafie pentru copii.

 

Surse: adevarul.ro, zf.ro, livrezdragoste.ro, expressexpress.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More