Home Politică Scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului: „Dacă nu interveniţi urgent, sectorul va intră în colaps”

Scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului: „Dacă nu interveniţi urgent, sectorul va intră în colaps”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Astazi s-a adresat o scrisoare deschisa catre ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, de catre presedintele PSD si fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, in care sustin ca 19 acte normative necesare Codului silvic se cer "urgent promovate" – 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru – și atrag atenția că "fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil".

"Ați moștenit două arme importante în bătălia împotriva tăierilor ilegale (…): Radarul pădurilor și noul Cod silvic. (…) Codul silvic vine în completarea Radarului, împotriva tăierilor ilegale, dar nu numai.(…) Doar că, pentru a putea fi implementat, are nevoie de o legislație subsecventă. 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate: 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Pentru elaborarea lor este obligatorie consultarea tuturor actorilor implicați: proprietari de păduri, administratori de păduri, industria mobilei, Asociația Forestierilor din România. (…) Nu am observat niciun început de dezbatere, nicio abordare incipientă, fapt ce ne îngrijorează foarte tare, deoarece, fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil"

În document, Liviu Dragnea și Doina Pană mai arată că, în plus, la ora actuală, pe piața lemnului s-a creat "un adevărat haos".

"S-a ajuns în situația în care, dacă nu  interveniți urgent, sectorul va intra în colaps. Întreg sectorul, inclusiv industria mobilei. Știți că, din disperare, au fost boicotate deja licitațiile în 6 județe. Vorbim despre peste 100.000 de locuri de muncă existente în sector și de un aport către PIB uriaș" 

Fostul ministru împreună cu Liviu Dragnea îşi exprimă convingerea că actualul ministru va reacţiona la acest semnal de alarmă şi se va gândi "la modul cel mai serios şi foarte urgent pentru rezolvarea problematicilor prezentate" 

"Așteptăm cu interes implicarea dumneavoastră și în alte demersuri ce au fost începute și trebuie doar continuate, pentru ca hoția din pădurile României să fie complet stopată: operaționalizarea funcției statistice a SUMAL și implementarea în totalitate a sistemului FMIMS"

Scrisoare deschisă adresată ministrului Mediului dacă nu interveniţi urgent, sectorul va intră în colaps. 2

sursa agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More