Home Actualitate Școlile din București și din mai multe județe sunt închise luni, din cauza zăpezii

Școlile din București și din mai multe județe sunt închise luni, din cauza zăpezii

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS)  a anunțat suspendarea cursurilor luni, 18 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în toate școlile din Capitală, dar și în alte 15 județe.

Elevii din Capitală nu vor merge luni la școală, a precizat, duminică, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru, potrivit informațiilor AGERPRES.

Inspectoratele școlare județene au transmis către MENCS că nu se vor mai susține cursuri în niciuna din școlile din București și din județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Tulcea și Vrancea, iar în județele Vaslui, Brăila, Galaţi, Constanţa, Dâmboviţa, Olt, Argeş şi Alba vor fi cursuri numai în unele unități de învățământ. 

Astfel, în județul Vaslui vor fi închise toate unitățile de învățământ din mediul rural, în Brăila școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței, în județul Galați, toate școlile din mediul rural, în Constanţa cursurile sunt amânate în toate unităţile de învăţământ din judeţ, cu excepţia celor din municipiile Constanţa, Medgidia şi Mangalia; în  județul Olt, 27 de unități de învățământ își suspendă activitatea, în Dâmbovița 15 unități de învățământ, în Argeș cinci unități de învățământ, iar în Alba o unitate de învăţământ din satul Tonea, comuna Săsciori.

Cu toate acestea, în instituțiile de învățământ din Prahova se vor desfășura cursuri în data de 18 ianuarie, deoarece așa cum precizează Consiliul Prefectural, orașul va ieși chiar și de sub avertizare cod galben, iar autoritățile au acționat deja pentru deszăpezirea căilor de acces în instituțiile de educație.

Ministerul Educației a menționat că prin regulamentul școlar se impune ca suspendarea cursurilor să fie  urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, și a anului şcolar. Aceste reglementări se iau în calcul printr-o hotărâre a Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ.

 

 

 

 

Surse: Mediafax.ro, Agerpres.ro, tumblr.ro.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More