Home Externe Şapte morţi într-un atac terorist sinucigaş în Jakarta

Şapte morţi într-un atac terorist sinucigaş în Jakarta

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Presa internaţională anunţă un atentat terorist care a avut loc joi în Jakarta, capitala Indoneziei. În urma celor şapte explozii care s-au produs în Capitală au decedat şapte persoane.

Bilanţul provizoriu făcut de autorităţile indoneziene arată că doi civili şi cinci atacatori au fost ucişi în atentat, iar un reprezentant al poliţiei, Budi Gunawan a declarat că ar fi fost răniţi şi cinci poliţişti. Atacurile au avut loc în apropierea unor agenţii ONU, într-o zonă cu mai multe clădiri oficiale, printre care ambasade şi ţinta aleasă pentru declanşarea atentatului a fost o cafenea Starbucks. Atentatul a continuat să se desfăşoare şi în incinta unei clădiri de tip mall. Poliţia din Jakarta a declarat că atacatorii, o grupare din oraşul Solo s-au inspirat după modelul atentatelor de la Paris din luna noiembrie.

Jakarta

Anton Charliyan, un purtător de cuvânt al poliţiei indoneziene locale a declarat:"Există suspiciuni puternice că este opera unei grupări din Indonezia având legături cu SI. Din ceea ce vedem astăzi, această grupare urmează exemplul atentatelor de la Paris". Conform purtătorului de cuvânt, înaintea atacurilor din Jakarta gruparea jihadistă a lansat un avertisment, calificat de către poliţie drept "enigmatic". Charliyan spune: "În avertisment se atrăgea atenția că va avea loc un concert în Indonezia și că acesta se va afla în buletinele de știri internaționale". Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo a calificat aceste atacuri multiple drept "teroriste" iar Ministerul de Externe olandez a confirmat public că printre răniţi se află şi un olandez care este în operaţie momentan deoarece a fost grav rănit.

Conform relatărilor din presă, prima explozie a avut loc într-o intersecţie aglomerată din centrul Capitalei, în apropiere de un punct de control al Poliţiei, apoi alte explozii au fost semnalate în apropierea unei cafenele Starbucks şi lângă sediul ONU. Timp de două ore după cele şapte explozii forţele de ordine s-au luptat cu atacatorii, în total se pare că ar fi fost implicaţi 14 terorişti, după primele raportări ale poliţiei indoneziene. Unii dintre atacatori se aflau pe motociclete iar alţii erau înarmaţi cu grenade şi conform presei internaţionale, şase dintre atacatori ar fi fost ţinuţi izolaţi într-o clădire din centru, numită Skyline.

Din luna decembrie 2015, în urma unor ameninţări lansate de ISIS, Indonezia, care este cel mai mare stat musulman de pe mapamond, se află în stare de alertă. Într-un comunicat citat de Reuters se anunţă că Starbucks îşi închide pentru ziua de azi toate cafenelele din Jakarta.

 

Sursa: Agerpres.ro, Gândul.info

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More