Home Economic Salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie 2016

Salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie 2016

by Andrei M
1 minute timp de citit

Ministrul Finanţelor Anca Dragu a declarat că salariul minim nu creşte de la 1 ianuarie la 1.200 lei pentru că trebuie făcută o analiză la impactul creşterii.

"Pe salariul minim vom analiză impactul creşterii şi, eventual, vom recomandă ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României", a declarat Anca Dragu.

"Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată", a spus Dragu.

Anca Dragu

"Nu avem un impact direct pe cheltuieli în proiectul de buget (al majorării salariului minim – n.r.), pentru că în zona salariilor bugetarilor, datorită creşterilor aprobate în acest an – sănătate 25%, asistenţă socială 25%, la instituţiile locale 12% şi încă 10% la anul – au acoperit creşterea salariului care, de la 1.050 lei la 1.200 lei era de 14% şi, practic, nu mai avem impact direct pe cheltuieli. Iar alte drepturi nu mai sunt legate de salariul minim", a declarat Daniela Pescaru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, responsabilă de Buget.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More