Home Externe România pierde miliarde de euro

România pierde miliarde de euro

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

România a pierdut cel puţin 6 miliarde de euro în perioada 2007-2013, deoarece a absorbit doar 60% din fondurile uniunii europene destinate ţării noastre,în cazul cel mai bun, a confirmat ministrul fondurilor europene , Aura Răducu.

Procentul de 60% este unul destul de mic,dar ministrul şi-a exprimat speranţa că acest procent să ajungă la 70% ,precizând faptul că în februarie va avea nişte cifre exacte.

"În momentul de faţă gradul de absorbţie este de 60%, dar el de fapt va fi calculat abia la sfârşitul anului viitor pentru că mai putem să facem mult mai multe plăţi. Avem posibilitatea să facem plăţi. Beneficiarii, într-adevăr, fac plăţi până la sfârşitul anului, dar ei ni le transmit în anul următor. Cred că în februarie o să am o cifră mai exactă şi sperăm să fie mai mare decât 60%, adică sperăm să ajungem la 70% grad de sbsorbţie"

Şefa fondurilor europene a mai afirmat faptul că acum este o perioada destul de dificilă,la finele celor nouă ani ai programului, când urmează a fi "făcute foarte multe acţiuni, dintre care plăti la mii de beneficiari"

România pierde miliarde de euro 2

"Este o perioadă foarte aglomerată, o perioadă normală în fiecare ţară membră. Ultima lună sau ultimele luni la încheierea programului situaţia este la fel de dificilă ca şi la noi şi încercăm să-i facem faţă. Important e că avem o echipă cu care vrem să facem faţă la toate situaţiile acestea dificile, efectuare plăţi către beneficiari, încheierea contractelor, fazarea proiectelor, încheierea proiectelor. Nu e o perioadă uşoară, dar vom face faţă"

sursa: realitatea.net

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More

Loading..