Home Sport Roger Federer l-a înlocuit pe Stefan Edberg

Roger Federer l-a înlocuit pe Stefan Edberg

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

   Jucătorul elvețian, Roger Federer, a încheiat colaborarea cu Stefan Edberg după doi ani încununați cu succese. Cel care îl va înlocui pe suedez este Ivan Ljubičić.

   Câștigător a 17 titluri individuale de Grand Slam, Roger Federer ocupă poziția a treia în clasamentul ATP. Jucătorul în vârstă de 34 de ani a ajuns anul acesta în finalele turneelor de tenis de la Wimbledon și US Open unde a pierdut în fața sârbului Novak Đoković. Acesta s-a antrenat avându-l alături pe Stefan Edberg pe parcursul a doi ani, 2014, respectiv 2015, timp în care a câștigat 11 turnee, dintre care 6 în ultimul an.

   Stefan Edberg este un fost jucător profesionist de tenis, numărul 1 mondial atât la simplu, cât și la dublu. În timpul carierei sale, acesta a câștigat șase titluri de Grand Slam la simplu și trei la dublu. Edberg a început să lucreze cu Federer în ianuarie 2014, contractul inițial dintre cele două părți prevăzând că acestea trebuiau să colaboreze în timpul unui singur sezon: "După ce anul 2014 a fost unul extraordinar, am decis să mai lucrăm împreună încă un an, cu mențiunea că era ultimul. Cred că Roger are încă multe de făcut în lumea tenisului și că poate câștiga turnee mari". Antrenorul l-a ajutat mult pe Federer în ceea ce a privit îmbunătățirea jocului de atac și a stilului serviciu-vole.

   La rândul său, jucătorul elvețian a decis să vorbească despre colaborarea cu Stefan Edberg declarând că aceasta a fost un vis devenit realitate și că jucătorul suedez a fost idolul său din copilărie: "După doi ani încununați cu succese, aș vrea să îi mulțumesc lui Stefan Edberg, idolul meu din copilărie, pentru faptul că a acceptat să se alăture echipei mele. A fost un vis devenit realitate. Chiar dacă trebuia să lucrăm împreună doar în 2014, Stefan a fost de acord să continuăm parteneriatul și anul acesta, fapt pe care l-am apreciat cu adevărat. M-a învățat multe lucruri și influența sa asupra jocului meu va fi vizibilă în continuare. El va fi mereu o parte a echipei mele. Severin Luthi, alături de care lucrez din anul 2008, va continua să fie antrenorul meu principal, iar lui i se va alătura Ivan Ljubičić". 

   În echipa jucătorului vor rămâne, alături de antrenorul principal, preparatorul fizic Pierre Paganini și fizioterapeutul Daniel Troxler: "Atât Daniel Troxler, fizioterapeutul meu, cât și Pierre Paganini, de mult timp antrenorul meu de fitness, vor rămâne parte a echipei mele tehnice", și-a încheiat tenisman-ul declarația pe un site de socializare.

   În ceea ce privește cariera sa, Roger Federer a afirmat că încă nu s-a gândit la retragere, el confirmând că va participa la următoarele două ediții ale turneului de la Stuttgart, din 2016 și 2017.

 

SURSA: bbc.com

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More