Home Economic Ren Jianxin, miliardarul chinez interesat să cumpere Syngenta are afaceri în România

Ren Jianxin, miliardarul chinez interesat să cumpere Syngenta are afaceri în România

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Ren Jianxin este omul care conduce compania națională de produse chimice din China, numită ChemChina şi se remarcă în prezent în lumea afacerilor europene prin faptul că încearcă să cumpere Syngenta, producător elveţian de pesticide.

Afaceristul chinez Ren Jianxin este interesat să încheie tranzacţia de 43 de miliarde de dolari şi "curtează" asiduu Syngenta, însă determinarea celei mai mari companii de produse chimice din China, compania deţinută de stat integral (ChemChina), de a obţine încheierea tranzacţiei ar putea fi o decizie guvernamentală deoarece afacerea cu producătorul elveţian ar da Chinei statutul de producător gigantic de seminţe pe segmentul de cercetare a plantelor modificate genetic. În acest segment China are o situaţie dramatică, cercetarea chinezilor este în urmă şi au reuşit să obţină recolte la jumătatea celor din Statele Unite.

Ren Jianxin are reputaţia de „rege al achiziţiilor şi fu­ziunilor“ şi dacă va obţine încheierea tranzacţiei cu producătorul elveţian, achiziţia ar transforma Syngenta într-un mare jucător pe piața OMG-urilor din China, potrivit Agrointel. 

Lu Jialin, specialist în industria produselor chimice afirmă:"”Dacă tranzacția va reuși, ChemChina va putea îmbunătăți producția națională prin furnizarea pe piața națională a tehnologiilor avansate, deja deținute de Syngenta”. China este interesată să preia Syngenta deoarece fuziunea între ChemChina şi Syngenta i-ar face independenţi pe asiatici şi nu ar mai importa cereale, în special grâu, orez şi porumb. 

Jianxin, în vârstă de 58 de ani şi-a început propria afacere cu un împrumut de 1.500 de dolari în anul 1984. Miliardarul a fost "creierul" a peste 100 de tranzacţii care au implicat companii chineze şi străine. Firma înfiinţată de el, numită Bluestar Group a fost la început firmă de curăţenie cu nouă angajaţi iar în anul 2004 după ce a ajuns pe culme în afaceri, Ren Jianxin a fuzionat cu o companie de stat pentru a crea ChinaChem şi a fost momentul său de glorie din întreaga carieră. El are în prezent funcţia de preşedinte la ChinaChem. Miliardarul chinez are afaceri şi în România cu producătorul emblemă de anvelope al Italiei, Pirelli, care deţine în ţara noastră o fabrică unde lucrează aproximativ 2.300 de angajaţi. Anul trecut, Syngenta România a obţinut un profit de opt milioane de lei, cu doar 90 de angajaţi.

 

Sursa: Agrointel.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More