Home STIRI ACTUALITATE Reclamele la arme, interzise de Facebook și Instagram

Reclamele la arme, interzise de Facebook și Instagram

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Publicitatea la arme va fi interzisă în cazul persoanelor fizice pe rețeaua de socializare Facebook, dar și pe aplicația sa pentru editare și distribuire fotografii, Instagram, potrivit unui anunț BBC. Companiile care activează în domeniul armelor, însă, vor avea voie să publice în continuare reclame la produsele lor.

Facebook s-a bazat și mai demult pe o regulă de interzicere a anunțurilor de vânzare a armelor în cazul persoanelor a căror identitate nu putea fi descoperită. De fapt, noile măsuri impuse de companie constau în blocarea oricărui serviciu comercial cu arme inițiat de persoanele private, utilizatori ai platformei. Firmele din acest domeniu de activitate vor putea să posteze în continuare reclame la arme pe Facebook și Instagram, transmite BBC.

Inițiativa companiei Facebook a pornit la trei săptămâni după ce președintele american Barack Obama a anunțat impunerea unor noi restricții privind achiziția de arme pentru a preveni atacurile armate. Sunt efectuate verificări în cazul cumpărătorilor de arme, iar în cazul comercianților care vând aceste produse vor fi necesare licențe speciale emise de Biroul pentru Alcool, Arme de Foc și Explozibil din SUA, conform informațiilor de pe wall-street.ro. Restricțiile vizate de Facebook în cazul comerțului de arme sunt valabile și în cazul drogurilor și produselor farmaceutice eliberate pe bază de prescripție medicală.

Asociația Națională Rifle (National Rifle Association) cea care protejează drepturile cetățenilor de a purta arme și se opune modificărilor legislației în privința acestora nu a oferit încă niciun răspuns la decizia luată de Facebook. În 2014, organizația a afirmat că măsurile anterioare demarate de rețelele de socializare pentru limitarea publicității armelor au fost nesemnificative, conform BBC.

"Din pacate, și fără să vrea, Facebook a servit drept platformă online pentru ca oamenii periculoși să poată să obțină arme", a precizat Shannon Watts, coordonator al unui grup pentru controlul și siguranța armelor. 

Cea mai dezvoltată reţea de socializare din lume, Facebook deține 1,59 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, iar platforma Instagram deținută de Facebook Inc a depășit 400 de milioane de utilizatori în anul 2015. 

 

Surse: bbc.com, wall-street.ro, telegrafonline.ro.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More