Home Actualitate RATB și Poliția locală aplică măsuri de sancționare a călătorilor evazioniști. Controalele încep de joi, 18 februarie

RATB și Poliția locală aplică măsuri de sancționare a călătorilor evazioniști. Controalele încep de joi, 18 februarie

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Regia Autonomă de Transport București ( RATB) a anunțat printr-un comunicat de presă ca va colabora cu Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti (DGPLCMB) pentru a demara o serie de acțiuni comune menite să descurajeze călătorii evazioniști și agresivi din mijloacele de transport în comun.

Din data de 18 februarie vor fi inițiate mai multe măsuri de prevenție și sancționare a celor care circulă fraudulos și  se abat de la regulile de călătorie în mijloacele de transport în comun. Cele două instituții vor efectua controale în mai multe zone ale Capitalei.

''Scopul este reducerea fraudei şi orientarea călătorilor către achiziţionarea de titluri de călătorie şi acela de a asigura un climat de siguranţă şi încredere în rândul călătorilor plătitori, dar şi în rândul angajaţilor RATB (conducători auto şi controlori). Totodată, se urmăreşte protejarea proprietăţii publice şi private şi crearea condiţiilor reale pentru creşterea nivelului de coeziune a populaţiei Capitalei'',  se precizează în comunicatul de presă emis de Regia Autonomă de Transport București.

Potrivit  sursei citate există mai multe obiective ale acestor acțiuni comune prin care RATB își propune sporirea nivelului de civilizație, asigurarea unui climat de siguranță a cetățenilor, creşterea numărului călătorilor fideli, descurajarea celor evazioniști,  dar şi îmbunătăţirea ritmicităţii mijloacelor de transport în comun.

La începutul lunii februarie, reprezentanții regiei bucureștene de transport au mai anunțat că se intenţionează stabilirea, cu exactitate, şi nu pe bază de estimări, a numărului călătorilor care folosesc fiecare linie şi mijloc de transport, potrivit gandul.info.

 

Surse: ratb.ro, evz.ro,  ziare.com, gandul.info.

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More