Home Economic Rata şomajului ajunge la 1,87% în Capitală

Rata şomajului ajunge la 1,87% în Capitală

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Potrivit evidenţelor AMOFM, la finalul lunii februarie 2016 în Bucureşti se aflau 20.723 de persoane șomere. Peste jumătate dintre şomeri erau femei.

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București a transmis într-un comunicat trimis către cotidianul Agerpres datele statistice potrivit cărora în Capitală rata şomajului a fost estimată la 1,87%; din totalul de 20.723 șomeri, indemnizaţii sunt în număr de  4.109 iar neindemnizaţii sunt circa 16.614 de persoane.

În comunicatul AMOFM se precizează că peste jumătate dintre persoanele fără un loc de muncă sunt femei iar cifra femeilor care primesc indemnizaţie a fost estimată la doar 2.488. În ceea ce îi priveşte pe şomerii care primesc indemnizaţii şi sunt absolvenţi ai unui anumit nivel de instruire profesională, datele din evidenţele AMOFM arată că 1.059 de persoane sunt absolvente de universitate iar 1.674 au un nivel de instruire liceal şi post-liceal; potrivit Agerpres.

La nivelul Capitalei populaţia civilă activă în câmpul muncii este în număr de 1.105.300 persoane, iar şomajul are o rată de 1,87%, deşi se organizează cursuri de calificare şi recalificare. Un număr de doar 81 de şomeri a fost înregistrat la aceste cursuri de la data de 1 ianuarie 2016. 

Conform evidenţelor AMOFM, la finalul lui februarie, din numărul total al şomerilor neindemnizaţi în jur de 3.762 de persoane aveau studii superioare, în timp ce 7.144 de persoane aveau un nivel de instruire primar, până la gimnaziu şi şcoala profesională.

 

Sursa: agerpres.ro

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More