Home Externe Raidurile aerine ale armatei ruse au ucis peste 1000 ce civili – Al Jazeera

Raidurile aerine ale armatei ruse au ucis peste 1000 ce civili – Al Jazeera

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Conform grupurilor independente ce monitorizează situația din Siria, raidurile aeriene ale armatei ruse, au ucis mai mulți civili decât militanți ISIS. Conform acestora, numărul civililor uciși de la data începerii, 15 septembrie, este de peste 1000 dintre care peste 300 copii.

„Cel puțin 1505 au fost uciși de bombardamentele armatei ruse de la începutul acestora din 15 septembrie. Am documentat numele acestora și putem spunce cu certitudine că cel puțin 346 dintre aceștia au fost copii și doar 47 au fost combatanți” a declart Bassam al-Ahmad purtătorul de cuvânt al Violations Documentation Centre din Siria pentru Al Jazeera. VCD este o organizație independetă, non-guvernamentală ce monitorizează conflictul din Siria de la începutul acestuia, din aprilie 2011.

Organizația Syrian Observatory for Human Rights, cu sediul în Marea Britanie, estimează numărul victimelor la 1015, dintre care 238 copii. Aceștia au afirmat și că 1141 de combatanți, inclusiv membrii ai ISIS, au fost uciși.

Khalid, un voluntar al Syria Civil Defence, o organizație de voluntari ce se ocupă cu salvatul răniților în Siria și care numără peste 2700 de membrii, a declarat că civilii au fost principalel ținte ale bombardamentului aviației ruse încă din prima zi. „De când am auzit de ruși la radio am știut că este vorba de un alt tip de atac. Țintele au fost 100% civili. Un întreg cartiei a fost distru în Talbieseh, inclusiv 60 de locuințe ale civililor” a declarat acesta.

Oficialii ruși au declarat că operațiunea lor militară este ca răspun al cererii directe a președintelui Siriei, Bashar al-Assad, cerere aprobată de parlamentul țării. Aceștia afirmă că țintele lor o reprezintă militanții ISIS și cei ai grupării al-Nusra.

Președintele rus, Vladimir Putin a declarat cotidianului german Bild, că scopul său în conflictul din Siria este să prevină un nou caz Iraq sau Libia.

„Trebuie să oferim suportul nostru liderilor legitimi din Siria. Dar asta nu înseamnă că totul poate să rămână la fel. Odată ce situația din Siria este stabilizată, trebuie să urmeze o reformă constituțională urmată de alegeri prezidențiale. Doar poporul sirian trebuie să decidă cine trebuie să conducă țara în viitor” a sunat declarația lui Vladimir Putin.

Conform Națiunilor Unite conflictul din Siria are deja peste 250 000 de victime și peste 20 de milioane de locuitori sunt refugiați, fie în interiorul țării fie în exterior.

Sursa: Al Jazeera.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More