Home Politică Radu Carp: „În Republica Moldova prioritatea o reprezintă formarea unui Guvern legitim”

Radu Carp: „În Republica Moldova prioritatea o reprezintă formarea unui Guvern legitim”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Secretarul executiv PNL, Radu Carp, a declarat că în Republica Moldova prioritatea o reprezintă formarea unui Guvern legitim pentru ancorarea pe drumul europenizării.

"Partidul Național Liberal urmărește cu profundă îngrijorare situația politică de la Chișinău și îndeosebi evenimentele care s-au succedat de la desemnarea în calitate de premier a domnului Ion Sturza. (…) PNL își oferă sprijinul tuturor forțelor politice din Republica Moldova care susțin continuarea reformelor economice, anti-corupție, ancorarea pe drumul europenizării și care doresc soluții pentru rezolvarea actualei crize politice de la Chișinău, prin disponibilitatea de a iniția orice formă de dialog care ar putea duce la acest obiectiv".

Profesorul de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti a mai spus că programul de guvernare care ar fi trebuit să fie discutat astazi în Parlamentul Republicii Moldova ar fi fost cea mai bună opțiune pentru moldoveni.

"Acest program de guvernare sublinia voința de a pune în aplicare prevederile Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, conținea măsuri ferme anti-corupție și accentua importanța parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și România".

Radu Carp spune că PNL speră să nu se ajungă la alegeri anticipate şi că următoarea nominalizare de premier ce va fi făcută de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va întruni majoritatea necesară în Parlament.

"În Republica Moldova prioritatea o reprezintă formarea unui Guvern legitim, cu sprijin parlamentar transparent, este nevoie de soluții pentru ieșirea din situația grea a economiei și de stabilitate politică, nu de alegeri anticipate, aflându-ne în acest moment la doar un an de la precedentele alegeri parlamentare".


Şedinţa de luni a Parlamentului de la Chişinău nu a mai avut loc din lipsa de cvorum. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat că, în aceste condiţii, preşedintele urmează să consulte din nou fracţiunile parlamentare şi să nominalizeze un nou candidat pentru funcţia de premier.

Secretarul executiv al PNL Radu Carp a subliniat luni că este necesară formarea cât mai rapidă a unui Guvern în Republica Moldova pentru continuarea parcursului european. 1

sursa: agerpres.ro

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More