Home STIRI ACTUALITATE Protest al unor preoţi şi teologi clujeni împotriva decanului Facultăţii de Teologie UBB

Protest al unor preoţi şi teologi clujeni împotriva decanului Facultăţii de Teologie UBB

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Mitropolia Clujului clocoteşte în aceste zile de revolta unor teologi şi preoţi care s-au aliat să ceară demisia decanului Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

Vasile Stanciu, decanul de la Teologie se pare că a comis o faptă de neiertat în opinia celor care îi cer demisia. El a organizat un concert simfonic la Catedrala Mitropolitană, eveniment cu scop caritabil deoarece donaţiile strânse vor fi dăruite unei profesoare de religie care suferă de cancer. În premieră, Opera Naţională Română Cluj-Napoca a susţinut miercuri concertul în catedrala ortodoxă iar cei care nu au avut locuri au putut urmări concertul pe un ecran mare instalat în Piaţa Avram Iancu. Spectacolul va fi difuzat şi la televizor în perioada următoare deoarece a fost filmat de Televiziunea Română din Cluj. 

Preoţii şi teologii cer nu doar demisia decanului Facultăţii de Teologie ci şi pe a consilierului cultural al Mitropoliei Clujului. Bogdan Ivanov a fost organizator alături de decan. Teologul Valentin Guia a scris într-un comunicat: "Întrucât în urma protestului justificat al mai multor preoţi, monahi şi teologi administraţia Mitropoliei Clujului nu a anulat concertul simfonic organizat în Catedrala Mitropolitană, contrar canoanelor Bisercii noastre Sfinte şi contrar învăţăturii Sfinţilor Părinţi, mai mulţi preoţi, monahi şi teologi cerem de urgenţă demisia consilierului cultural al Mitropoliei, Bogdan Ivanov, a directorului Radio Renaşterea, Paul Siladi, şi a decanului Facultăţii de Teologie, Vasile Stanciu. Considerăm că aceasta este picătura care a umplut paharul revoltei şi a nemulţumirilor credincioşilor ortodocşi cu privire la mai marii Bisericii Ortodoxe care, în loc să se ocupe de sufletele credincioşilor în această perioadă binecuvântată de Dumnezeu, a Postului Mare, au cu totul şi cu totul alte preocupări, contrare menirii lor, numai din dorinţa de a-şi satisface cultul personalităţii.”

Deasemenea teologul susţine că în timpul pregătirilor pentru eveniment iconostasul ar fi fost zgâriat de muncitori şi ar fi fost perturbat programul de rugăciune din Postul Mare.

 

Sursa: stiridecluj.ro, radiorenasterea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More