Home STIRI ACTUALITATE Prognoza meteo pentru weekend

Prognoza meteo pentru weekend

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

   Deși ziua de vineri aduce mulți nori și ceață în regiunile joase, sâmbătă și duminică vremea va fi frumoasă, cu temperaturi peste media normală a acestei perioade. 

   În capitală, pe parcursul zilei de vineri, se vor menține condițiile de ceață și burniță, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă nu va depăși 5 grade Celsius vineri și sâmbătă, respectiv 7 grade duminică. 

   La munte vor exista înnorări temporare, iar noaptea va fulgui izolat. În depresiuni, local, poate apărea ceața. Maximele nu vor depăși – 5 grade în masivul Ceahlău, – 2 grade la Sinaia și la Semenic, 0 grade la Predeal și la Păltiniș și 3 grade la Stâna de Vale.

   În zona Bărăganului și a Dobrogei cerul va fi înnorat și vor exista condiții de burniță. Temperaturile nu vor depăși 4 grade în acest weekend.

   În zonele sudice vor predomina ceața și burnița, iar maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade. În sud-vestul României, în prima jumătate a zilelor de sâmbătă și duminică, va fi prezentă ceața care ar putea fi însoțită de burniță, urmând ca în a doua parte să predomine vremea frumoasă, temperaturile urcând până la cel mult 8 grade Celsius. În zona vestică în prima parte a zilelor va predomina ceața, care s-ar putea menține în regiunile joase pe tot parcursul weekendului. Temperatura maximă nu va depăși nivelul de 6 grade.

   În Muntenia și în Moldova vremea se menține mohorâtă și există posibilitatea apariției precipitațiilor sub formă de ploaie. Temperatura maximă va fi și în acest caz peste media normală, ajungând până la 6 grade Celsius.

   În Transilvania și în Maramureș vremea se anunță frumoasă, cu maxime situate în jurul valorii de 4 grade, iar precipitațiile vor lipsi. În zona centrală a țării termometrele vor indica până la 4 grade și vor exista înnorări trecătoare.

   În ceea ce privește ziua de luni, vântul se va înteți în regiunile de est și sud-vest a României, iar în nordul țării va predomina cerul noros. Temperaturile vor oscila între 2 și 12 grade în funcție de zonă.

 

SURSA: libertatea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More