Home STIRI ACTUALITATE Prognoza meteo pentru două săptămâni

Prognoza meteo pentru două săptămâni

by Mircea Marinescu
4 minute timp de citit

Pentru intervalul 7-20 martie, ANM anunţă că vremea va fi caldă iar intervalele de răcire şi de precipitaţii vor fi scurte. Temperaturile vor fi, în general, în limite normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo emisă de ANM anunţă că vremea se va încălzi la nivelul întregii ţări în următoarele zile, până în 20 martie. Vom mai avea parte şi de ploi, şi chiar de ninsori la munte dar pentru prima decadă a lunii, temperaturile vor fi în creştere până la 15 grade Celsius. Specific, în funcţie de regiuni, ANM transmite prognoza pentru intervalul 7-20 martie.

Transilvania va avea parte de vreme caldă cu maxime diurne de 13-15 grade şi minime nocturne de 3-5 grade Celsius. După data de 14 martie se prevede că vremea se va răci puţin în Transilvania, temperaturile maxime vor ajunge până la doar 6 grade, şi vor fi precipitaţii temporar. Cu precădere în intervalul 7-11 martie în Ardeal vor fi ploi, dar în general vremea se va menţine la valori termice normale pentru această perioadă.

În Banat, prima decadă a lunii aduce precipitaţii destul de însemnate cantitativ, în special pe 9 şi 10 martie; însă temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius şi cea minimă va ajunge la 5 grade. Vor fi zile când vremea se va răci treptat şi în intervalul 14-19 martie, Banatul se va confrunta cu cele mai joase valori termice, temperaturile minime e posibil să coboare uşor sub zero grade. Spre sfârşitul intervalului, ploile vor fi slabe cantitativ şi vor cădea pe arii mai restrânse.

Pentru Crişana se anunţă temperaturi maxime de 14 grade şi minime de 5-6 grade, ploile vor fi în general slabe şi rare în aceste două săptămâni. În noaptea de luni spre marţi ( 7/8 martie) ANM anunţă că vor fi precipitaţii însemnate din punct de vedere cantitativ. În Crişana, vremea se prevede a fi mai rece decât e în mod normal în această lună a anului, după data de 14 martie.

În Maramureş se anunţă ploi moderate şi valori termice chiar peste mediile multianuale până pe 11 martie. Vremea se va răci ulterior, astfel că în intervalul 15-20 martie, temperatura minimă va coborî la -2 grade Celsius, iar maxima va urca până la 6 grade. Ploile moderate cantitativ vor fi la începutul intervalului, conform ANM, în rest se pare că vor fi precipitaţii slabe.

Moldova va avea parte de vreme caldă în prima săptămână, cu temperaturi maxime între 15-16 grade şi minime în jur de 4-6 grade, apoi în ultima parte a intervalului, vremea se va răci semnificativ pentru această perioadă. Temporar, se anunţă că vor fi şi precipitaţii, iar cele mai însemnate cantitativ vor fi în intervalul 10-11 martie. În general, valorile diurne maxime se vor menţine normale pentru această perioadă a anului, dar minimile se prevăd a fi peste medie, în jurul valorii de 3 grade, în special în prima parte a intervalului 7-20 martie.

Pentru Dobrogea şi Muntenia se anunţă temperaturi în creştere şi precipitaţii în general slabe. În primele două zile ale intervalului, Muntenia se va bucura de vreme mai caldă decât e normal în această perioadă, dar după data de 15 martie temperatura minimă va ajunge la zero grade, şi vremea fi mai rece atât ziua cât şi noaptea. În zona Dobrogei, ANM anunţă că temperatura maximă va atinge 14 grade şi cea minimă până la 8 grade, iar temperaturile vor scădea treptat, nu brusc, după data de 10 martie. În ultima parte a intervalului sunt aşteptate ploi pe zone relativ extinse.

În Oltenia până la data de 15 martie, vremea se va menţine caldă, chiar mai caldă decât în mod normal în primele două zile aproximativ ale intervalului. Temperatura maximă va ajunge la 16 grade Celsius şi cea minimă va coborî la 5-6 grade. În intervalul 9-11 martie dar şi în noaptea de luni spre marţi ( 7/8 martie) vor fi precipitaţii mai însemnate cantitativ pe arii extinse.

La munte se anunţă că temporar vor fi ploi în cea mai mare parte a intervalului 7-20 martie, dar se prevăd şi ninsori pentru că vremea se va răci treptat după data de 14 martie. Temperatura minimă poate să coboare până la -6 grade iar cea maximă nu va urca mai mult de 8 grade, aproximativ. În intervalul 9-11 martie anunţă ANM că vor fi ploile cele mai însemnate cantitativ, dar e posibil să fie şi în noaptea de luni spre marţi, în 7/8 martie.

 

Sursa: agerpres.ro

 

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More