Home STIRI ACTUALITATE Prognoza ANM anunță vreme instabilă pentru joi și vineri

Prognoza ANM anunță vreme instabilă pentru joi și vineri

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

ANM anunță că vremea în continuare se menține instabilă, deși se va încălzi treptat. Joi și vineri la munte, în centrul, sudul și estul țării se va observa instabilitatea atmosferică și vor fi înnorări temporare.

Ziua de joi va debuta cu vreme frumoasă în majoritatea teritoriului, însă cu precădere după-amiaza și seara la munte și în zonele menționate se anunță averse de ploaie pe arii relativ extinse. Descărcările electrice nu vor lipsi însă vor fi de scurtă durată. Intensificări ale vântului se vor manifesta în estul și vestul țării și în zona montană și izolat în celalalte regiuni. ANM prevede și condiții de grindină. Vestea bună este că temperaturile maxime sunt în creștere față de perioada anterioară și se vor încadra în intervalul de 17-27 grade. Temperaturile minime coboară la 7 grade și vor oscila între 7 și 15 grade. În Câmpia de Vest se anunță că vor fi valorile cele mai ridicate joi.

În Capitală, vântul va fi slab și moderat și în cursul zilei se va înnora temporar, deasemenea e posibil să fie precipitații cu descărcări electrice. Temperatura maximă va fi în jur de 22 grade Celsius iar cea minimă va fi de aproximativ 12-13 grade. 

Vineri, temperaturile vor crește, vremea își va continua procesul de încălzire dar după-amiaza și seara va fi instabilă în general, în jumătatea de est a teritoriului și la munte. ANM anunță înnorări temporare și local averse dar și intensificări ale vântului, care vor fi de scurtă durată. Pentru celelalte regiuni, se anunță cer variabil, și izolat numai fenomenele menționate. Temperatura maximă poate ajunge la 29 de grade iar cea minimă se va situa în intervalul de 6-18 grade celsius; în zonele de vest vor fi cele mai mari valori termice.

 

Sursa: mediafax, agenda.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More