Home Cultură Prof. Dr. Manuela Prajea, românca nominalizată la „Premiul Nobel pentru profesori”

Prof. Dr. Manuela Prajea, românca nominalizată la „Premiul Nobel pentru profesori”

by Mircea Marinescu
3 minute timp de citit

Manuela Prajea este profesor doctor în matematică și totodată directoarea Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin. Aceasta este singura din România care a fost inclusă pe lista celor 50 de candidați la premiul „Global Teacher” 2016, care este considerat „premiul Nobel pentru profesori”, cea mai importantă distincție decernată unui profesor cu o activitate excepțională în domeniul educației.

Acest premiu este oferit de Fundația Varkey, iar în competiție au fost nominalizați peste 8000 de profesori din 128 de țări, dintre care s-au selectat 50 de finaliști. Câştigătorul va fi anunţat în martie 2016, în cadrul Forumului Global pentru Educaţie şi Aptitudini din Dubai.

Doamna profesor Manuela Prajea aduce onoare tării noastre și reprezintă un exemplu prin dedicarea și rezultatele deosebite obținute în carieră.

„Suzy Manuela Prajea a fost un copil minune în domeniul matematicii; în clasa a 8-a, ea a câştigat Olimpiada Județeană de Matematică cu punctajul maxim. Şi-a continuat cariera în domeniu şi a continuat să pregătească zeci de elevi pentru a excela în matematică şi a-i călca pe urme, câştigând concursuri de profil. Pe parcursul ultimilor 25 de ani, ea a adus comunităţii sale 64 de premii internaţionale, 133 de premii naţionale şi peste 430 de premii judeţene. În afara faptului că a oferit pregătire suplimentară celor mai buni dintre elevii săi în domeniul matematicii, ea este un profesor de succes prin faptul că își face elevii să înţeleagă impactul şi relevanţa matematicii în lumea reală. Se concentrează pe rezolvarea creativă a problemelor şi pe aplicaţiile practice ale acestora, mai degrabă decât pe tehnicile tradiţionale de învăţare şi repetare a unor concepte teoretice. Suzy şi-a făcut cunoscută abordarea profesorală contribuind la peste 40 de manuale şi fiind membră a Consiliului Naţional pentru Învăţământ”, se arată în caracterizarea oferită de cei din Fundația Varkey.

Premiul final este de un milion de dolari, iar Manuela Prajea a declarat ce va face cu banii, dacă îi va câștiga:

„Este vorba de competiţia mondială pentru profesori, o competiţie care celebrează succesul cadrelor didactice în întreaga lume. Am participat la această competiţie anul acesta alături de mii de participanţi din peste 128 de ţări şi am fost selectată printre primii 50 de finalişti, ca urmare a activităţii mele depuse şi probate în cadrul competiţiei. Premiul final este de 1 milion de dolari, pe care am declarat că vreau să-l donez Colegiului Naţional Traian”.

„Am ales să donez această sumă pentru că vreau să arăt că în România se întâmplă lucruri bune şi există şi oameni devotaţi care realizează mult voluntariat şi până la urmă contează fericirea pe care o ai atunci când faci un lucru bun şi când ajuţi comunitatea”, a mai spus doamna Manuela Prajea.

Adrian Curaj, Ministrul Educației din România, a felicitat-o pe  doamna Manuela Prajea și o susține în această competiție. Ministrul a declarat printr-un comunicat de presă:

"Mă alătur campaniei de sprijinire a doamnei profesor Manuela Prajea în acest concurs pentru că, prin toate eforturile sale, este un bun ambasador al României. Vă invit pe toți să îi fim alături pe Twitter, pentru că este un mecanism foarte important în această competiție".

 

Surse: jurnalspiritual.eu; agerpres.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More