Home Actualitate Producătorii agricoli au posibilitatea să îşi testeze produsele la un centru de analiză inaugurat în Capitală

Producătorii agricoli au posibilitatea să îşi testeze produsele la un centru de analiză inaugurat în Capitală

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din Bucureşti a inaugurat Centrul de cercetare pentru studiul calității, un loc menit a fi de ajutor pentru fermierii care vor să îşi testeze producţia agricolă.

Centrul de cercetare pentru studiul calităţii dispune de 13 laboratoare care asigură cercetare şi analiză multidisciplinară, acoperind mai multe domenii, precum: agrochimie, diagnoză pentru protecția plantelor, pomicultură, fiziologia plantelor,analiză senzorială şi altele. În Centru se poate observa şi o seră automatizată complet şi utilată pentru dezvoltarea plantelor floricole şi legumicole. 

Orice producător agricol este binevenit să se adreseze Centrului din cadrul USAMV, Bucureşti şi poate afla dacă în legumele sau fructele pe care le cultivă se găsesc anumite bacterii.

Sorin Cîmpeanu, rectorul USAMV a afirmat despre Centrul de analiză recent inaugurat: "Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunțite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranță că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiți germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeași zi."

Centrul de cercetare pentru studiul calității a fost realizat cu fonduri europene şi cu venituri proprii USAMV, suma totală depăşind 41 milioane lei.

 

Sursa: agerpres.ro, gândul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More