Home Politică Procurorii DNA îl au în atenţie pe primarul oraşului Târgu Mureş. El este urmărit penal într-un dosar de corupţie

Procurorii DNA îl au în atenţie pe primarul oraşului Târgu Mureş. El este urmărit penal într-un dosar de corupţie

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Primarul municipiului Târgu Mureş se află în urmărire penală pentru luare de mită, pe numele lui fiind deschis un dosar iar fiul său este la rândul lui incriminat ca şi complice. Dorin Florea, potrivit unui comunicat al DNA transmis Agerpres, este anchetat şi urmărit penal de către procurorii DNA într-un dosar nou de corupţie.

"DNA susține că, la 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului "Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții", proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureș", relatează Agerpres preluând informaţiile din comunicatul menţionat. 

Procurorii DNA au declarat: "Acest lucru a fost urmat, la 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu și fiul primarului municipiului Târgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La 30 martie 2015, Dan Florea a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro."

Fiul primarului, Dan Aurel Florea, a fost dispus şi el sub continuarea urmăririi penale în dosarul deschis, fiind acuzat de complicitate la luare de mită și spălare de bani.

 

Sursa: agerpres.ro, puterea.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More