Home Externe Primul clip electoral al lui Donald Trump continuă retorica viscerală anti-Islam și anti-imigranți

Primul clip electoral al lui Donald Trump continuă retorica viscerală anti-Islam și anti-imigranți

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Primul clip electoral al miliardarului american în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican pentru președenția Statelor Unite este lansat astăzi, cu o lună de zile înaintea alegerilor primare din statul Iowa, iar Trump a promis că va cheltui în jur de 2 milioane de dolari săptămânal numai pe clipuri tv. Aceasta reprezintă o nouă etapă în campania sa ce s-a bazat în special pe tonul și mesajul agresiv al canditatului și al atenției media pe care un astfel de discurs l-a declanșat.

 

Clipul, intitulat „Great Again”, se deschide cu o imagine cu Președintele Obama apoi Hilarry Clinton, o navă de război ce lansează rachete de croazieră apoi imagini cu suspecții de la un recent atentat terorist din California, imagini cu zeci de oameni ce aleargă spre granița Statelor Unite cu Mexic, militanți ai Statului Islamic în timp ce vocea ce narează clipul afirmă „de aceea va cere stoparea temporară a Musulmanilor ce doresc să intre în Statele Unite, până câand ne dăm seama ce se întâmplă. El va tăia rapid capul ISIS și le va lua petrolul. Și va opri imigranții ilegali din Mexic prin construirea unui zid de-a lungul graniței de sud ce va fi plătit de statul Mexic”. Spotul se încheie cu Trump la un eveniment electoral spunând mulțimii „Vom face America măreață din nou!”

Clipul poate fi urmărit pe site-ul cotidianului american WashingtonPost aici.

În prezent Donald Trump este liderul candidaților republicani conducând în sondajele generale cu 38% față de urmatorii clasați, Ted Cruz cu 17% și Marco Rubio cu 11%. Însă, în sondajele locale ale statelor în care vor avea loc primele alegeri, conform unui sondaj CNN, deși în New Hampshire Trump are un avantaj considerabil, 26% față de 12% ale senatorului din Florida, Marco Rubio, în ceea ce privește statul Iowa, Trump este pe locul doi în preferințele electoratui republican, la 2 puncte procentuale în spatele senatorului Ted Cruz.

 

sursa: WashingtonPost

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More