Home Economic Prime anuale mai mici pentru angajaţii Volkswagen

Prime anuale mai mici pentru angajaţii Volkswagen

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Salariaţii grupului auto german Volkswagen par să fie afectaţi după incidentul cu manipularea testelor de emisii. Aceştia vor beneficia de o primă anuală brută de 3.950 de euro corespunzătoare rezultatelor din 2015, fiind în scădere cu o treime faţă de cea din 2014, cum se arată şi pe site-ul wall-street.ro.

 Aşadar, angajaţii Volkswagen au primit în anul 2014 câte o primă în valoare de  5.900 de euro, pentru munca lor eficientă, aşa cum a declarat şi directorul de HR al grupului.

"În ciuda situaţiei dificile, angajaţii Volkswagen au facut o muncă de echipa foarte bună. Angajamentul lor trebuia răsplătit", a afirmat directorul de resurse umane al grupului, Karlheinz Blessing, într-un comunicat de presă.

Grupul auto trece printr-o situaţie dificilă şi din cauza nemulţumirilor angajaţilor faţă de cei din conducere, dar şi din cauza problemei bonusurilor. Compania a luat hotărârea să îngheţe 30% din bonusurile variabile ale celor nouă membrii ai directoratului aferente anului 2015. Era de aşteptat ca acestea să fie platite în trei ani, în funcţie de evoluţia acţiunilor Volkswagen la bursă, după cum anunţă Wall Street.

Martin Winterkorn, directorul care a demisionat după scandalul emisiilor a primit compensaţii de 7,3 milioane de euro în 2015, din care 5,9 milioane de euro sub formă de bonusuri legate de performanţă. Aceste bonusuri ale conducerii Volkswagen  au atras revolta mai multor lideri politici din Germania, dar şi a ministrului de Finanţe, Wolfgang Schäuble.

Perioada de criză marcată de evenimentul testelor de emisii trucate a condus la scăderi ale vânzărilor pentru Volkswagen. În aprilie, cota de piaţă a grupului a scăzut pentru a opta luna consecutiv. Conducerea grupului a recunoscut în septembrie 2015 ca a trucat testele de emisii pentru 11 milioane de maşini cu motoare diesel, pentru a le face să pară mai puţin poluante.
 

 

Surse: www.wall-street.ro, www.zf.ro.

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More