Home Externe Valentine’s Day în Pakistan. Președintele refuză sărbătoarea dragostei

Valentine’s Day în Pakistan. Președintele refuză sărbătoarea dragostei

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Președintele Pakistanului, Mamnoon Hussain nu este de acord cu Ziua îndrăgostiților și spune că sărbătoarea este împotriva culturii pakistaneze și ar trebui evitată. Mai mult, acesta le-a transmis unor studenți în cadrul unei întalniri că este o tradiție occidentală care nu are nicio legătură cu religia musulmană, potrivit unui articol BBC.

Declarațiile au avut loc imediat după ce un grup religios din nord-vestul Pakistanului s-a opus celebrării Valentine's Day. Consiliul local din districtul pakistanez Kohat a votat in unanimitate pentru interzicerea sărbătorii și a solicitat polițiștilor să pună stop vânzarii oricăror produse cu ocazia Zilei Îndrăgostiților. 

Districtul Kohat, din provinicia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa este condus de un partid politic religios care se învecinează cu zonele tribale conservatoare ale Pakistanului. 

Administratorul acestei zonei a declarat că evenimentul nu are motive legale și este împotriva religiei islamiste, de aceea a fost considerat inutil. Chiar dacă reprezentantul districtului, Maulana Niaz Muhammad a adăugat că prin obiceiurile de Ziua Îndrăgostiților se încurajează un comportament obscen, oficialii  mai multor provincii au spus mai apoi că interzicerile au fost ignorate, conform bbc.com.

În ciuda anumitor interdicții, în Islamabad capitala Pakistanului au avut loc și manifestații în numele dragostei și unii oameni au celebrat Valentine's Day cu flori și baloane, dar alții au reclamat că este o zi de insultă pentru cultura islamcă, conform independent.ie.

Renumitul activist al societății civile Sabeen Mahmud a inițiat singură dată o demonstrație  cu sloganul '' Orașul Karachi spune da dragostei'', însă acesta a fost ucis într-un atac cu împușcături,  dar nu neapărat din această cauză, se precizează în cadrul publicației online bbc.com.

 

Surse: bbc.com, independent.ie, realitatea.net.

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More