Home Actualitate Preşedintele Klaus Iohannis doreste introducerea unei noi materii „Educatia pentru sanatate”

Preşedintele Klaus Iohannis doreste introducerea unei noi materii „Educatia pentru sanatate”

by Andrei M
1 minute timp de citit

Seful statului considera ca "de siguranta si sanatatea copilului de astazi depind sanatatea si bunastarea adultului, precum si dezvoltarea societatii de maine".

Klaus Iohannis
"Educatia pentru sanatate, realizata in cadrul formal al sistemului de invatamant, este o mare oportunitate. Este o prima cale prin care copiii pot afla informatii corecte despre diferite aspecte ale sanatatii si inceputul formarii unor atitudini si deprinderi care vor avea efecte pentru sanatatea lor de-a lungul intregii vieti. O conduita preventiva se formeaza in timp, impactul fiind mai mare atunci cand debuteaza la o varsta frageda. scoala are o autoritate morala recunoscuta si, de aceea, educatia pentru sanatate asigurata prin intermediul acesteia capata o recunoastere individuala si sociala deosebita", a spus Iohannis.

"Traim intr-o societate globala, interconectata, in care accesul la informatii este liber, iar sursele sunt multiple, o lume in care amenintarile la adresa sanatatii vin de oriunde: alimentatie, stres, poluare, necunoasterea riscurilor de sanatate asociate diferitelor tipuri de comportamente. Singurul filtru pe care copiii il au este educatia, principala lor protectie in fata riscurilor si incertitudinilor prezentului. De aceea, imi exprim convingerea ca impreuna, depasind barierele de tipul 'pe vremea mea', vom gasi solutii eficiente, adecvate vremurilor noastre si contextului plin de provocari in care ne aflam", a conchis seful statului.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More