STIRI ACTUALITATE

Președintele AEP a fost ridicată de procurorii DNA și dusă la audieri

Marți, Ana Maria Pătru care exercită funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, a fost ridicată de procurorii DNA. Soțul ei ar fi încercat să fugă cu anumite documente dar a fost oprit de polițiști.

Președintele AEP se află printre persoanele vizate în ancheta DNA cu privire la comiterea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2008-2015, conform agerpres. Un comunicat de presă al DNA transmis marți anunța că sunt efectuate patru percheziții la adrese din județele Vâlcea, Ilfov și deasemenea în București. O descindere a procurorilor vizează și sediul unei instituții publice. DNA Ploiești a descoperit la perchezițiile făcute în județul Vâlcea că soțul Anei-Maria Pătru ar fi încercat să fugă cu documentele societății lui, care a fost radiată. Actele respective ar fi fost relevante pentru circuitul banilor în anchetă. 

Pătru a fost ridicată de la o locuință privată din orașul Voluntari și va fi audiată la sediul DNA Ploiești. Sursele apropiate anchetei în desfășurare, declară că în dosarul DNA este vorba de fapte de corupție, și anume trafic de influență și spălare de bani. Aceste fapte penale ar fi fost săvârșite între anii 2008-2015 iar în vizor sunt mai multe persoane.

 

 

Sursa: agerpres.ro  

To Top
Loading..