Home Actualitate Premieră mondială în domeniul cinematografiei la Los Angeles

Premieră mondială în domeniul cinematografiei la Los Angeles

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

După o campanie publicitară susținută la nivel internațional, luni seară la Los Angeles a avut loc premiera mondială a mult așteptatului film „Star Wars VII: The Force Awakens” ("Star Wars: Trezirea forței"), potrivit AFP și DPA. 

În apropierea Teatrului Chinezesc de pe Bulevardul Hollywood, locația unde a avut loc premiera, s-au adunat încă de acum 12 zile fani care au avut ca scop ridicarea biletelor de acces. Cei mai norocoși dintre aceștia au avut ocazia de a-i și vedea pe protagaoniștii filmului pășind pe covorul roșu. 

Printre membrii distribuției s-au regăsit Harrison Ford, Mark Hamill și Carrie Fisher, prezenți în filmul original din 1977, alături de aceștia făcându-și apariția pe covorul roșu actori noi din cadrul echipei precum Daisy Ridley și John Boyega. 

Premiera de la Hollywood a a avut loc la ora 06:30 PM (02.30 GMT marți), în cadrul evenimentului participând aproximativ 5.000 de invitați. 

Compania Disney susține că subiectul filmului „Star Wars VII”, în regia lui J.J. Abrams, a fost păstrat extraordinar de bine, doar câteva detalii despre acțiune sau personaje reușind să apară pe piață înainte de premiera care s-a desfășurat luni. 

Din datele oferite de către compania Disney, costurile de producție ale peliculei "Star Wars VII: The Force Awakens" s-au ridicat la aproximativ 200 milioane dolari. De asemenea, au precizat și faptul că în urmă cu trei ani au cumpărat drepturile de autor pentru Star Wars de la George Lucas, compania devenind în prezent deținătoarea francizei.

Specialiștii pieței cinematografice sunt de părere că această peliculă, dacă se va ridica la nivelul așteptărilor publicului, ar putea deveni cel mai vizionat film la nivel mondial și ar putea aduce venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari.

Din momentul lansării, în 2009, pelicula „Avatar” deține recordul mondial în ceea ce privește încasările, până în prezent reușind să adune peste 2,8 miliarde de dolari la nivel internațional. 

sursa: AGERPRES

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More