Home Actualitate Poşta Română anunţă o schimbare la taxele pentru colete

Poşta Română anunţă o schimbare la taxele pentru colete

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Poşta Română a făcut anunţul oficial că de la data de 1 martie va creşte tariful pentru coletele poştale trimise în ţară.

Compania Naţională Poşta Română a transmis presei că va creşte preţul de expediere a unui colet intern de la 1,2 lei la 4,3 lei/trimitere dar vestea bună este că se va micşora taxa pe fiecare kilogram sau jumătate de kilogram de la 1,2 lei la 0,5 lei/kilogram. De la data de 1 martie 2016 vor intra în vigoare aceste tarife pentru expedierea în regim intern a coletelor poştale.

O altă schimbare anunţată de către Poşta Română este legată de trimiterile prioritare. S-a eliminat tarifarea diferenţiată pentru Europa-restul ţărilor din lume, conform Mediafax.

Poşta Română anunţă deasemenea că în cazul trimiterilor de colete retur, dacă greutatea coletului este de până la 10 kilograme, inclusiv se va introduce un tarif fix de 1,5 lei/trimitere, tarif ce se va adăuga la preţul fix pe fiecare kilogram sau jumătate de kilogram; doar în cazurile de retur.

ANCOM, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a aprobat aceste modificări care vizează structura tarifelor Poştei Române. Compania Naţională Poşta Română măreşte tariful pentru coletele expediate intern şi pentru retur "pentru a-şi acoperi costurile generate de prestarea serviciilor poştale interne din sfera serviciului poştal universal, " conform aceleiaşi surse.

 

Sursa: mediafax.ro

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More