Home Sport 31 de sportivi riscă să fie excluşi de la Jocurile Olimpice de la Rio. Care este motivul?

31 de sportivi riscă să fie excluşi de la Jocurile Olimpice de la Rio. Care este motivul?

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Aproape 31 de sportivi care provin din 12 ţări şi au participat la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 ar putea fi excluşi de la Jocurile Olimpice de la Rio din data de 5 august după ce au fost depistaţi pozitiv în cadrul unor noi controale antidoping.

Conform informaţiilor transmise de Agerpres, Comitetul Internațional Olimpic a retestat 454 de eșantioane de la Jocurile de la Beijing din 2008. ''Aceste noi analize sunt consecința muncii depuse de Agenția mondială antidoping și de federațiile internaționale'', s-a arătat într-un comunicat al CIO, prin care se precizeză şi împiedicarea celor testaţi pozitiv să participe la Jocurile de la Rio.

''Prin împiedicarea acestor sportivi testaţi pozitiv de a participa la Jocurile de la Rio, dorim să arătăm încă o dată hotărârea noastră de a proteja integritatea competiției olimpice'', a anunţat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Testele actuale de antidoping s-au bazat pe cele mai noi metode de analiză ştiinţifică, după cum prezintă bbc.com.

Totuşi, Comitetul Internaţional Olimpic nu a dezvăluit încă în acest caz niciun nume de atlet sau categorie de sport, pentru că probele trebuie să treacă printr-o analiză B şi să fie informate mai apoi şi persoanele în cauză.

Au fost efectuate peste 4.500 de teste la Jocurile de la Beijing în 2008, însă s-au depistat numai nouă cazuri de dopaj atunci.

Pentru Jocurile de la Londra din 2012, reprezentanţii din instanţa supremă a olimpismului au efectuat încă 250 de noi analize, iar rezultate vor fi publicate în curând.
 

 

 

 

Surse: bbc.com, agerpres.ro, prosport.ro.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More