Home Politică Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă. Vezi care om politic a făcut această afirmație

Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă. Vezi care om politic a făcut această afirmație

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Președintele s-a pronunțat miercuri în legătură cu legea majorărilor salariale, declarând că pe ultimii doi metri înainte de alegeri, e greu de spus că el poate fi de acord cu astfel de prevederi.

La întrebarea din partea presei ”ce șanse sunt să se promulge această lege”, Klaus Iohannis a răspuns, potrivit sursei Agerpres, cu replica:”Actele normative se analizează de la caz la caz.” Președintele a declarat: "Nu am o abordare paușală. O lege vine la promulgat, se analizează de la caz la caz. Dau un răspuns. De obicei promulg legile, câteodată le trimit înapoi și câteodată la CCR.”

Iohannis consideră că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă, în contextul alegerilor. Șeful statului a declarat:” Este greu de spus că poți să fii de acord cu majorări votate așa, nici pe ultima sută de metri, pe ultimii doi metri înainte de alegeri. Mie mi se pare că Parlamentul a ajuns într-o zonă populist-electoralistă, unde nu ar trebui să ajungă. Pe de altă parte, pot să-i înțeleg foarte bine pe oameni că vor să fie băgați în seamă, vor să fie ascultați și sindicatele vor să vină să ceară creșteri salariale. Aceste lucruri trebuie foarte bine cântărite. Nu putem paușal să spunem că unii sau ceilalți nu au dreptate, de aceea este nevoie ca astfel de lucruri să fie bine judecate, bine chibzuite și de aceea am făcut recomandarea mai demult ca în aceste ultime zile ale Parlamentului, să nu discute la viteză foarte mare chestiuni care este bine să se discute într-un mod așezat.”

Legea prin care OUG nr. 20/2016 a fost modificată, dacă va fi votată în plenul Camerei Deputaților și va fi promulgată de președinte, va aduce o majorare de 15% salariilor din domeniul educației și din cel al sănătății. 

 

 

Sursa: agerpres, digi24, foto:antena3

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More