Home Politică Parlamentar european: În România nu aş veni cu motocicleta în următorii cinci ani, având în vedere starea drumurilor

Parlamentar european: În România nu aş veni cu motocicleta în următorii cinci ani, având în vedere starea drumurilor

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

O delegaţie din Parlamentul European cu membrii ai Comisiei pentru Transport şi Turism (TRAN) se află în vizită la Bucureşti şi mai în glumă, mai în serios, parlamentarii europeni au vorbit despre starea drumurilor din România.

Instituţiile europene ar avea în plan să mute transporturile din ţara noastră de pe rutier pe feroviar, însă acest lucru este utopic atâta timp cât România nu beneficiază de o infrastructură coerentă de autostrăzi şi trenurile de marfă au o viteză medie de numai 23 km/oră. Planul european urmăreşte să reducă poluarea prin scăderea emisiilor de dioxid de carbon, însă cel mai mare exportator al ţării, Dacia, solicită insistent să se accelereze dezvoltarea infrastructurii.

În acest context, membrii delegaţiei din Parlamentul European au discutat despre ritmul extrem de lent în care se construiesc noile autostrăzi din România şi despre starea deficitară a drumurilor din ţară; potrivit Gândul.

Wim van de Camp, membru al Comisiei pentru transport şi turism (TRAN) a declarat: "Pentru a discuta despre mutat şi alternative trebuie întâi să ai un sistem rutier. Dorim o predictabilitate a planurilor de construcţie a drumurilor din România. Dacă acestea sunt, dau un exemplu, lunar, este foarte greu de lucrat cu ministerul de aici…În România nu aş veni cu motocicleta în următorii cinci ani, având în vedere starea drumurilor. Am văzut câţi oameni mor pe drumuri în accidente rutiere în România, sunt peste 2.000. Avem nevoie de un bun echilibru între transportul feroviar şi cel rutier, dar sistemul de transport fără drumuri bune nu are un viitor".

La rândul său, Ministrul transporturilor, Dan Costescu a spus: "Am discutat cu Parlamentul European planurile noastre. Sunt interesaţi de implementarea masterplanului. Intenţia noastră este ca în acest an să finalizăm aprobarea acestuia în Parlament", făcând referire la votarea în parlament pentru deblocarea marilor proiecte de infrastructură.

 

Sursa: Gândul.info

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More