Home Externe Papa Francisc refuză vesta antiglonţ

Papa Francisc refuză vesta antiglonţ

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Militanţii islamişti au anunţat că ultimul atac important din acest an ar putea avea loc la Vatican şi Papa Francisc a primit ameninţări din partea grupării ISIS însă refuză să poarte la slujba de Crăciun vesta antiglonţ.

Purtătorul de cuvânt al Papei Francisc, părintele Ciro Benedettini a declarat că Suveranul Pontif refuză să îşi suplimenteze măsurile de securitate în această perioadă şi a declarat că "Nu vrea să poarte o vestă antiglonţ, de altfel este de înţeles poziţia lui – este ridicol să mergi în altar purtând aşa ceva. Este normal ca poliţia şi jandarmeria să încerce să ia toate măsurile pentru ca Papa să fie protejat, dar anumite lucruri nu pot fi schimbate”.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a mai adăugat "Eminenţa sa nu se teme – aţi văzut că a plecat în Africa, în Republica Centrafricană pe care toată lumea i-a spus să o evite. Ştie totul despre presupusa ameninţare, dar el nu este foarte preocupat de acest lucru", admiţând că Papa Francisc este la curent cu ameninţările primite din partea grupării islamice. În privinţa conţinutului acestor ameninţări, purtătorul de cuvânt a declarat că nu este vorba de ameninţări concrete:

"Nu există nicio ameninţare specifică în afară de cele care provin de la IS sau Daesh pe web. Există unele poze cu drapelul negru pe Bazilica Sfântul Petru. Ar putea fi o ameninţare reală, dar se poate să fie şi doar o metodă de a arăta cât de puternici sunt realizând astfel de postări”, a fost declaraţia părintelui Ciro Benedettini pentru presă.

Suveranul Pontif refuză să poarte la slujba de Crăciun în timpul discursului său, vesta antiglonţ, nefiind foarte preocupat de ameninţările ISIS deşi Vaticanul a recunoscut în repetate rânduri că este una din ţintele islamiştilor militanţi. Cardinalul Pietro Parolin a declarat presei că "se ia în calcul varianta suplimentării măsurilor de siguranţă la Vatican" însă purtătorul de cuvânt al Vaticanului a explicat că de acest Crăciun nu vor fi luate măsuri suplimentare de securitate, precum purtarea vestei antiglonţ de către Suveranul Pontif deoarece Eminenţa sa refuză să o poarte.

 

Sursa: mediafax

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More