Home STIRI ACTUALITATE Papa Francisc le-a oferit statutul de sfinţi. Motivul pentru care s-a oferit acest statut celor doi copii este uluitor

Papa Francisc le-a oferit statutul de sfinţi. Motivul pentru care s-a oferit acest statut celor doi copii este uluitor

by Tudor Irina
2 minute timp de citit

Întreg evenimentul a avut loc pe data de 15 mai, în timpul unei liturghii susţinute în aer liber la sanctuarul de la Fatima, centrul Portugaliei, de către Papa Francisc.

Cei doi copii, decedaţi martiri la frageda vârstă de 10 ani şi care au primit statutul de sfinţi, sunt Francisco Marto și sora lui, pe nume Jacinta. Copiii au afirmat faptul că au reuşit să vadă ceva uluitor, ceva ce nimeni nu a mai văzut până la momentul respectiv.

Francisco şi Jacinta au spus că au văzut-o, pe data de 13 mai a anului 1917, pe Însăşi Fecioara Maria, în acelaşi loc unde se desfăşura liturghia, în cursul anului 1917, iar asta nu doar o singură data ci de şase ori.

Prima oara, cei doi au afirmat că au văzut-O pe Fecioară pe un câmp din Cova da Ira, moment în care în aceştia s-a aprins flacăra speranţei de a devein obiect de cult în lume.

Adunaţi cu toţii la mormintele celor doi, morninte aflate la Bazilica Fecioarei Rozariului, Papa a ţinut micul ritual care presupunea canonizarea ritualnică. Întreaga canonizare a fost făcută în limba portugheză, mare parte din pelerinii care au fost prezenţi fiind emoţionaţi până la lacrimi, în timpul în care cei doi copii au ajuns a fi declaraţi cei mai tineri sfinţi din istoria Bisericii Catolice.

Cuvintele rostite de către Papa Francisc la această ceremonie au fost următoarele „Îi declarăm sfinți pe preafericiții Francisco Marto și Jacinta Marto și îi înscriem pe lista sfinților, decretând ca ei să fie venerați ca atare de întreaga Biserică”.

Vizita Papei Francisc, care a durat numai 24 de ore, a fost mult apreciată de către pelerinii care au venit să-l vadă în sanctuarul de la Fatima, loc unde, în urmă cu 100 de ani, ar fi apărut Fecioara Maria.

La 17 ani de la beatificarea făcută de către Ioan Paul al II-lea a celor doi copii,  Papa Francisc a susţinut ceremonia de canonizare a acestora. Primul menţionat a atribuit statutul de prim miracol păstorilor la ridicarea din scaun rulant al Mariei Emilia Santos, femeia care a fost paralizată pe o perioadă de timp de 22 de ani.

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More