Home Economic Până la finalul anului, WhatsApp opreşte suportul pentru mai multe sisteme mobile

Până la finalul anului, WhatsApp opreşte suportul pentru mai multe sisteme mobile

by Mircea Marinescu
1 minute timp de citit

Compania WhatsApp a transmis un anunţ care s-ar putea să îi supere pe cei care deţin telefoane mobile pe care rulează anumite tipuri de operare, precum Android 2.1/2.2. 

Aplicaţia de mesagerie instantă deţinută de Facebook a împlinit 7 ani de existenţă şi cu ocazia aniversării, compania a anunţat că pentru mai multe versiuni de sisteme de operare mobile au în plan să oprească suportul până la sfârşitul anului 2016.

Anunţul privind WhatsApp îi vizează pe utilizatorii care au aplicaţia instalată pe telefoane mobile precum: Nokia S40, BlackBerry (inclusiv BlackBerry 10), Nokia Symbian S60, dar şi Windows Phone 7.1 şi Android 2.1/2.2.

Mesajul transmis de companie este următorul: "Ne uităm la cei şapte ani care urmează şi ne concentrăm eforturile pe platformele mobile pe care majoritatea oamenilor le folosesc.” Utilizatorii de WhatsApp care trăiesc în ţările în curs de dezvoltare ar putea fi cei mai afectaţi de schimbarea anunţată fiindcă vechile versiuni ale sistemelor de operare mobile sunt încă foarte bine cotate şi cerute pe piaţă.

De la lansarea aplicaţiei de mesagerie WhatsApp, numărul celor care o utilizează a fost în creştere şi în prezent, potrivit companiei s-a depăşit pragul de un miliard de de utilizatori activi în fiecare lună, relatează publicaţia Go4it. De notat că cele mai populare sisteme de operare mobile actuale sunt Android, iOS şi Windows Phone.

 

Sursa: go4it.ro, huffingtonpost.co.uk

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More