Home Cultură Ovidiu Ohanesian îşi va lansa cartea “Anatomia unei diversiuni – 10 ani de la răpirea din Irak”

Ovidiu Ohanesian îşi va lansa cartea “Anatomia unei diversiuni – 10 ani de la răpirea din Irak”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Eduard Ovidiu Ohanesian îşi va lansa joi,17 decembrie 2015 la librăria Open Art  "Anatomia unei diversiuni – 10 ani de la răpirea din Irak”, volum apărut la Editura Miranda din Braşov. Librăria situată pe str. Pitar Moș, nr. 12, sector 1, intrarea de pe str. Arthur Verona va găzdui această lansare de carte de la ora 18:30.

Ovidiu Ohanesian este unul dintre jurnaliştii de investigaţii răpit în martie 2015 în Irak. Născut la 1 ianuarie 1968, jurnalistul de investigaţii a publicat de-a lungul timpului în România liberă, Gardianul și Curentul sau în săptămânalul american de limbă română New York Magazin.

Ovidiu Ohanesian a publicat o serie de volume de succes despre serviciile secrete: " Puterea din umbră-Scurtă introducere în lumea serviciilor secrete", "Servesc patria!", "Raport din spatele uşilor închise" ,Amintiri din portbagaj- din culisele unei diversiuni răpirea din Irak".

Lansarea de carte va fi moderată de Andrei Novac şi vor vorbi Ovidiu Ohanesian. George Stanca, Marius Oprea, Silviu Alupei. În februarie  2015, Andrei Novac declara:

"Citind cartea lui Ovidiu Ohanesian, începi să înțelegi că nimic nu este întâmplător și de ce libertatea este greu de trăit într-o țară ca România. Au trecut zece ani de la un eveniment pe care românii, în marea lor majoritate, nu au avut timpul necesar să îl perceapă așa cum ar fi trebuit, poate, în fond, eliberarea celor trei jurnaliști a însemnat un triumf care ar fi trebuit să mulțumească pe toată lumea. Ovidiu Ohanesian aduce în discuție motivele pentru care România nu se poate descotorosi de trecut. Lucrurile se schimbă în aparență, dar, în, fapt ele rămân aceleași. Ohanesian nu pornește abrupt, el introduce cititorul în contextul social și politic în care evenimentul urma să se întâmple”.

Sursa:activenews.ro

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More