Home Cultură Opt cărți vor fi tipărite anual în cadrul proiectului ”Mari scriitori români – scriitori bucureșteni”

Opt cărți vor fi tipărite anual în cadrul proiectului ”Mari scriitori români – scriitori bucureșteni”

by Mircea Marinescu
2 minute timp de citit

Fundația Națională pentru Știință și Artă și Municipiul București vor coopera în vederea realizării proiectului numit "Mari scriitori români – scriitori bucureșteni", iar rezultatul va fi că anual se vor tipări cel puțin opt titluri de carte.

Proiectul va fi sub egida Academiei Române și a fost votat și adoptat joi de către Consilierii Capitalei. Marile opere literare ale celor mai importanți scriitori români vor fi editate și răspândite în cadrul acestui acord de colaborare și, după cum notează sursa Agerpres, Muzeul Național al Literaturii Române și Direcția Cultură, Sport, Turism din cadrul PMB va susține financiar planul editorial pentru pentru cel puțin opt cărți tipărite, minim 300 de exemplare. Însă Fundația Națională pentru Știință și Artă va deține drepturile la asigurarea politicii acestui proiect cultural dar și la realizarea lui. Edițiile critice vor fi realizate tot de institutul menționat, firește sub coordonarea unor cercetători cu performanțe academice.

"Academia Română, prin Fundația Națională pentru Știință și Artă, solicită sprijin pentru realizarea unui proiect de editare a marilor scriitori bucureșteni, dar și a celor de interes național și internațional români… O colecție de ”Opere fundamentale” este un semn că România rămâne, chiar în condițiile tranziției, o țară culturală. Francezii au început proiectul lor în 1931. Au ajuns, azi, la numărul 500 din colecția — de mare prestigiu și delicată frumusețe — Pleiade,” a menționat Fundația Națională pentru Știință și Artă. 

Proiectul Mari scriitori români – scriitori bucureșteni are ca obiectiv să cuprindă tot spațiul culturii române, de la origini până în prezent; potrivit unei adrese trimise către Primăria Capitalei de Fundația Națională pentru Știință și Artă.

 

Sursa: agerpres, cronicaromana.net

 

 

Abonează-te pe:euro-stiri.net news

Alte știri

Euro-Stiri.net foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Read More